Publikavimo data: 2024-06-08
Mikrobangų krosnelė khinkali
"Khinkali" yra Gruzijos prekės ženklas. Šis patiekalas dažnai lyginamas su koldūnais, tačiau turi vieną svarbų ypatumą: chinkali valgomas rankomis. Jie gaminami maišelių pavidalo ir yra gana dideli, kad būtų patogu juos laikyti. Valgyti khinkali yra menas. Norint tai padaryti, reikia pakelti maišelį, laikant jį už uodegos iš viršaus, apversti, atsargiai užkąsti ir tuoj pat išgerti karšto kvapnaus sultinio. Be sultinio prarandamas patiekalo skonis.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus supilkite į dubenį ir įmuškite į juos kiaušinį, įberkite druskos. Gerai išmaišykite. Į tešlą supilkite ištirpintą sviestą. Supilkite verdantį vandenį, greitai išmaišykite ir minkykite, pagal poreikį įberdami miltų. Dėkite į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite pailsėti apie 40 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite kalendrą, petražoles ir krapus. Sumaišykite susmulkintą svogūną ir žoleles dubenyje. Įpilkite ledinio vandens ir maišykite, kol susmulkės. Sudėkite faršą į dubenį, sumaišykite su svogūnų koše ir išspaustu česnaku bei šaukštu adžikos. Pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Sumaišykite tešlą ir maltą mėsą. Iškočiokite tešlą ir išpjaukite 15 cm skersmens apskritimus. Į kiekvieną apskritimą įdėkite po truputį maltos mėsos. Užlenkite kraštus ir gerai užspauskite. Jei gaunasi šiurkšti uodega, dalį jos nupjaukite. Tokiu pat būdu suformuokite likusią khinkali dalį. Sudėkite produktus į mikrobangų krosnelės indą. Užpilkite stikline vandens ir įberkite šiek tiek druskos. Uždenkite dangteliu. Virkite 10-15 minučių.
Kategorijos