Publikavimo data: 2024-01-09
Mikrobangų krosnelėje kepkite džiūvėsėlius su grybais receptas
Julienne yra tradicinis prancūziškas patiekalas, kuris paprastai kepamas orkaitėje kokotinėse keptuvėse. Tačiau jei atsidūrėte tokioje situacijoje, kai patiekalo iškepti neįmanoma, julienne su grybais galite gaminti tiesiai mikrobangų krosnelėje. Tokiu būdu julieną iškepsite daug greičiau. O ir pats patiekalas pasirodys sveikesnis, nes recepte nenaudojamas aliejus ir produktų nereikia kepti.
Žingsnis 1
Paruoškite produktus: nuplaukite grybus, nulupkite svogūną.
Žingsnis 2
Vištienos filė supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į mikrobangų krosnelę. Šiame recepte julienai gaminami didelėje formoje, o iškepę sudedami porcijomis. Įpilkite 1/4 puodelio vandens ir siųskite į mikrobangų krosnelę 10 minučių maksimaliu galingumu.
Žingsnis 3
Supjaustykite grybus ir sudėkite į vištieną. Dėkite į mikrobangų krosnelę dar 7 minutėms.
Žingsnis 4
Išspauskite susidariusias sultis. Vištieną ir grybus užpilkite grietinėle ir pagardinkite druska bei pipirais.
Žingsnis 5
Sūrį sutarkuokite vidutine tarka. Pabarstykite juo džiūvėsėlius ir įdėkite patiekalą į mikrobangų krosnelę dar 4 minutėms. Išdėliokite džiūvėsius porcijomis. Gero apetito!
Žingsnis 6
Kadangi šiame recepte nenaudojamos kokotų keptuvės, patiekdami perkelkite džiūvėsius į gražią lėkštę ir papuoškite žolelėmis.
Kategorijos