Mikrobangų krosnelėje kepkite džiūvėsėlius su grybais receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-09

Mikrobangų krosnelėje kepkite džiūvėsėlius su grybais receptas

Julienne yra tradicinis prancūziškas patiekalas, kuris paprastai kepamas orkaitėje kokotinėse keptuvėse. Tačiau jei atsidūrėte tokioje situacijoje, kai patiekalo iškepti neįmanoma, julienne su grybais galite gaminti tiesiai mikrobangų krosnelėje. Tokiu būdu julieną iškepsite daug greičiau. O ir pats patiekalas pasirodys sveikesnis, nes recepte nenaudojamas aliejus ir produktų nereikia kepti.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
133 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.85/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mikrobangų krosnelėje kepkite džiūvėsėlius su grybais receptas Žingsnis 1
Paruoškite produktus: nuplaukite grybus, nulupkite svogūną.

Žingsnis 2

Mikrobangų krosnelėje kepkite džiūvėsėlius su grybais receptas Žingsnis 2
Vištienos filė supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į mikrobangų krosnelę. Šiame recepte julienai gaminami didelėje formoje, o iškepę sudedami porcijomis. Įpilkite 1/4 puodelio vandens ir siųskite į mikrobangų krosnelę 10 minučių maksimaliu galingumu.

Žingsnis 3

Mikrobangų krosnelėje kepkite džiūvėsėlius su grybais receptas Žingsnis 3
Supjaustykite grybus ir sudėkite į vištieną. Dėkite į mikrobangų krosnelę dar 7 minutėms.

Žingsnis 4

Mikrobangų krosnelėje kepkite džiūvėsėlius su grybais receptas Žingsnis 4
Išspauskite susidariusias sultis. Vištieną ir grybus užpilkite grietinėle ir pagardinkite druska bei pipirais.

Žingsnis 5

Mikrobangų krosnelėje kepkite džiūvėsėlius su grybais receptas Žingsnis 5
Sūrį sutarkuokite vidutine tarka. Pabarstykite juo džiūvėsėlius ir įdėkite patiekalą į mikrobangų krosnelę dar 4 minutėms. Išdėliokite džiūvėsius porcijomis. Gero apetito!

Žingsnis 6

Mikrobangų krosnelėje kepkite džiūvėsėlius su grybais receptas Žingsnis 6
Kadangi šiame recepte nenaudojamos kokotų keptuvės, patiekdami perkelkite džiūvėsius į gražią lėkštę ir papuoškite žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos