Publikavimo data: 2025-08-17
Mikrobangų krosnelėje ruošiama bulvių košė su šonine
Bulvių košė yra prancūziškos kilmės žodis, tačiau tai visai ne prancūziškas patiekalas. Prancūzai tik pritaikė receptą sau, o vėliau jis paplito visose šalyse. Rusijoje bulvių košė yra mėgstamas garnyras. Ją galima patiekti su mėsa, paukštiena ar žuvimi - pagal skonį. Be to, bulvių košė yra labai maistinga, suteikia energijos ir žvalumo. Į bulvių košę galite įdėti traškios šoninės, kaip šiame recepte. Ji suteiks bulvėms dūmo ir pikantiško skonio.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais. Druska.
Žingsnis 2
Perkelkite į rankovę ir supakuokite iš abiejų pusių. Tada dėkite į mikrobangų krosnelę. Bulves virkite apie 9 minutes, dantų krapštuku darydami nedidelius dūrius.
Žingsnis 3
Išvirusius perkelkite į puodą ir sutrinkite plaktuvu, supilkite pieną ir sviestą. Tada kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 4
Šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 5
Šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 6
Perkelkite bulves į lėkštę, ant viršaus uždėkite virtos šoninės.
Kategorijos