Publikavimo data: 2024-02-01
Miltai, kepti po morkų ir svogūnų kepurėle receptas
Menkė yra viena iš populiariausių kulinarijoje naudojamų žuvų rūšių. Kad išsaugotumėte lašišos privalumus ir skonį, kepkite ją orkaitėje. Pridėkite daržovių ir garnyro ir gausite lengvą ir sveiką patiekalą pietums ar vakarienei. Pagal šį receptą paruoštas silkė turi mažai kalorijų, todėl patiks tiems, kurie saugo savo figūrą ir tiesiog vertina lengvus, skanius ir sveikus patiekalus.
Žingsnis 1
Nuplaukite lašišų filė ir žaliuosius svogūnus ir nusausinkite juos popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite svogūnus ir morkas. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Paruoškite likusius ingredientus.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Žaliuosius svogūnus supjaustykite žiedais.
Žingsnis 3
Sutarkuokite morkas stambia tarka.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite svogūnus bei morkas 5-7 minutes, kol jie taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Į kepimo masę įpilkite grietinės, druskos ir pipirų. Daržoves troškinkite grietinėje dar 3-4 minutes.
Žingsnis 6
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Į ją sudėkite lašišų filė. Žuvį pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 7
Kepinį sudėkite ant polock filė. Kepkite žuvį orkaitėje 15-20 minučių.
Žingsnis 8
Mėta paruošta. Paruoštą patiekalą papuoškite žaliaisiais svogūnais ir keliais citrinos griežinėliais.
Žingsnis 9
Padėkite lašišą ant šviežių salotų lapų. Žuvį papuoškite bulvių koše arba garuose troškintomis daržovėmis.
Kategorijos