Miltai, kepti po morkų ir svogūnų kepurėle receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-01

Miltai, kepti po morkų ir svogūnų kepurėle receptas

Menkė yra viena iš populiariausių kulinarijoje naudojamų žuvų rūšių. Kad išsaugotumėte lašišos privalumus ir skonį, kepkite ją orkaitėje. Pridėkite daržovių ir garnyro ir gausite lengvą ir sveiką patiekalą pietums ar vakarienei. Pagal šį receptą paruoštas silkė turi mažai kalorijų, todėl patiks tiems, kurie saugo savo figūrą ir tiesiog vertina lengvus, skanius ir sveikus patiekalus.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
112 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, žuvis
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Miltai, kepti po morkų ir svogūnų kepurėle receptas Žingsnis 1
Nuplaukite lašišų filė ir žaliuosius svogūnus ir nusausinkite juos popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite svogūnus ir morkas. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Paruoškite likusius ingredientus.

Žingsnis 2

Miltai, kepti po morkų ir svogūnų kepurėle receptas Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Žaliuosius svogūnus supjaustykite žiedais.

Žingsnis 3

Miltai, kepti po morkų ir svogūnų kepurėle receptas Žingsnis 3
Sutarkuokite morkas stambia tarka.

Žingsnis 4

Miltai, kepti po morkų ir svogūnų kepurėle receptas Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite svogūnus bei morkas 5-7 minutes, kol jie taps auksinės spalvos.

Žingsnis 5

Miltai, kepti po morkų ir svogūnų kepurėle receptas Žingsnis 5
Į kepimo masę įpilkite grietinės, druskos ir pipirų. Daržoves troškinkite grietinėje dar 3-4 minutes.

Žingsnis 6

Miltai, kepti po morkų ir svogūnų kepurėle receptas Žingsnis 6
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Į ją sudėkite lašišų filė. Žuvį pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Žingsnis 7

Miltai, kepti po morkų ir svogūnų kepurėle receptas Žingsnis 7
Kepinį sudėkite ant polock filė. Kepkite žuvį orkaitėje 15-20 minučių.

Žingsnis 8

Miltai, kepti po morkų ir svogūnų kepurėle receptas Žingsnis 8
Mėta paruošta. Paruoštą patiekalą papuoškite žaliaisiais svogūnais ir keliais citrinos griežinėliais.

Žingsnis 9

Miltai, kepti po morkų ir svogūnų kepurėle receptas Žingsnis 9
Padėkite lašišą ant šviežių salotų lapų. Žuvį papuoškite bulvių koše arba garuose troškintomis daržovėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos