Publikavimo data: 2025-08-20
"Mimosa" salotos su marinuotais svogūnais
"Mimoza" salotos yra tradicinis sovietinės virtuvės patiekalas. Pirmą kartą salotos pasirodė XX a. septintajame dešimtmetyje SSRS. Klasikinį patiekalo variantą sudaro žuvies konservai, kiaušiniai, bulvės, svogūnai ir majonezas. Pasirinktinai į salotas dedama morkų, sūrio, kartais sviesto. Siūlome jums pasigaminti neįprastą mimozos versiją su marinuotais svogūnais. Patiekalas ruošiamas labai paprastai. O dėl neįprasto patiekimo porcijinėse stiklinėse neabejotinai galėsite nustebinti svečius ir namiškius.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir sudėkite į gilų dubenį. Svogūnus užpilkite verdančiu vandeniu, įpilkite acto, šaukštelį cukraus ir druskos. Viską išmaišykite. Palikite svogūnus mirkti 10 minučių, tada nuvarvinkite ir išspauskite.
Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite stambia tarka. Rausvąją lašišą sutrinkite šakute. Kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius. Trynius sutrinkite, baltymus sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Kad salotos būtų gražiai patiektos, jas supilstysime į stiklines (galite dėti ir į įprastą salotinę). Recepte nurodyti ingredientai skirti 2 porcijoms, todėl imkite dvi mažas stiklines. Geriausia imti permatomas stiklines, kad matytųsi sluoksniai. Ant dugno dėkite žuvies sluoksnį, patepkite jį majonezu.
Žingsnis 4
Tada uždėkite sluoksnį baltymo ir taip pat patepkite jį majonezu.
Žingsnis 5
Tada sluoksniais išdėliokite marinuotus svogūnus, morkas, majonezą ir trynius.
Žingsnis 6
Mimoza su marinuotais svogūnais paruošta. Jei norite, papuoškite salotas petražolių lapeliais. Gero apetito!
Kategorijos