Publikavimo data: 2025-08-20
"Mimosa" salotos su raudonaisiais ikrais
"Mimoza" - tai sluoksniuotos salotos su žuvimi, kurios pirmą kartą pasirodė SSRS. Tradiciškai mimoza buvo ruošiama šventėms. Klasikiniame variante į salotų sudėtį įeina konservuota žuvis, kiaušiniai, svogūnai, sūris ir kiaušiniai. Dažnai į mimozą dedama sviesto, dėl jo salotos tampa švelnesnės. Siūlome mimozą ruošti su rausvosios lašišos konservais ir raudonaisiais ikrais. Salotos gaunasi įmantrios, ryškios ir labai skanios. Jos neabejotinai papuoš šventinį stalą. Mimoza ypač tinka Naujiesiems metams ir Kalėdoms.
Žingsnis 1
Sutarkuokite morkas, bulves ir kiaušinius stambia tarka. Rausvąją lašišą sutrinkite šakute.
Žingsnis 2
Salotas sudėsime per specialų metalinį žiedą, o jūs galite įdėti salotas į įprastą salotinę. Ant dugno uždėkite bulvių sluoksnį, aptepkite jį majonezu.
Žingsnis 3
Tada dėkite rausvosios lašišos sluoksnį ir jį taip pat patepkite majonezu.
Žingsnis 4
Tada sluoksniais sudėkite morkas, majonezą ir kiaušinius. Viską švelniai sutrinkite šaukštu.
Žingsnis 5
Nuimkite formavimo žiedą. Ant salotų uždėkite raudonųjų ikrų.
Žingsnis 6
Salotas papuoškite krapų šakele ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos