Publikavimo data: 2024-04-03
"Mimosa" salotos su sūriu
"Mimoza" salotos - tai klasikinis patiekalas iš daržovių, žuvies konservų ir kiaušinių su majonezu. Receptą galite paįvairinti tarkuotu sūriu. Tinka ir kietasis, ir pusiau kietasis sūris. Žuvies konservų galima imti bet kokių: lašišos, sairos, tuno ar sardinių. Paruošti pūstų salotų "Mimoza" su sūriu šiek tiek sudėtinga, tačiau rezultatas pateisins vargą.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Sutarkuokite morkas ir bulves.
Žingsnis 2
Paruoškite žuvies konservus. Atidarykite skardines ir sudėkite konservuotus tunus ant sietelio, kad nusivarvėtų. Žuvį sutrinkite šakute.
Žingsnis 3
Paruoškite svogūnus. Supjaustykite svogūnus mažais kubeliais, sudėkite juos į indą, užpilkite verdančiu vandeniu, įpilkite acto ir palikite 5 min. Tada nusunkite vandenį ir išspauskite svogūnus.
Žingsnis 4
Sudėkite salotas. Pirmuoju sluoksniu į lėkštę sudėkite bulves ir aptepkite jas majonezu. Tada paskirstykite konservus, pipirus ir užtepkite majonezo sluoksnį. Išdėliokite morkas, patepkite majonezu ir ant viršaus uždėkite sluoksnį svogūnų, tada sluoksnį tarkuoto sūrio, tinklelį majonezo ir ant viršaus užberkite smulkiai tarkuotų trynių.
Kategorijos