Publikavimo data: 2024-04-03
"Mimosa" salotos su rausvąja lašiša ir sūriu
"Mimoza" - tai šventinės salotos, išrastos Sovietų Sąjungoje. Joms paruošti nereikia ypatingų įgūdžių. Pagal klasikinį "Mimozos" su rausvąja lašiša ir sūriu receptą reikia sluoksniais išdėlioti žuvies konservus, virtus kiaušinius, daržoves, sūrį ir sviestą. Sviestą prieš tai reikėtų įdėti į šaldiklį, kad būtų galima susmulkinti ant tarkavimo mašinos. Ant viršaus salotos papuošiamos kiaušinio tryniu ir šviežiomis žolelėmis. Žuvies konservus geriau rinktis tuos, kuriuose yra tik rausvosios lašišos ir druskos.
Žingsnis 1
Salotas išdėliokite sluoksniais. Į lėkštę, kurioje patiekite salotas, sudėkite virtas bulves. Tada sluoksniuokite rausvąją lašišą. Aptepkite majonezu. Kitą sluoksnį sudėkite svogūną. Ant svogūnų uždėkite sluoksnį sviesto, supjaustyto tarka. Kitas sluoksnis - virtos morkos. Ant morkų paskleiskite sūrį. Ant sūrio sudėkite tarkuotus baltymus, tada salotas patepkite majonezu ir papuoškite smulkintais tryniais.
Kategorijos