Publikavimo data: 2024-04-03
"Mimosa" su konservuota rausvąja lašiša
Mimozos salotos atsirado septintajame dešimtmetyje Sovietų Sąjungoje ir nuo tada tapo viena pagrindinių šventinio stalo puošmenų. Tradiciškai ji ruošiama iš konservuotos žuvies, dažniausiai rausvosios lašišos. Ji patiekiama kartu su kitais ingredientais, pavyzdžiui, bulvėmis, kiaušiniais, majonezu. Ant viršaus salotos paprastai papuošiamos smulkintu kiaušinio tryniu ir žalumynais. Salotoms "Mimoza" su rausvąja lašiša ir bulvėmis geriau rinktis tuos žuvies konservus, kurių sudėtyje yra tik žuvis ir prieskoniai.
Žingsnis 1
Paruoškite salotas. Į lėkštę pirmuoju sluoksniu sudėkite tarkuotus baltymus. Tada paskleiskite tarkuotą sūrį. Ant sūrio sudėkite bulves. Ant kito sluoksnio sudėkite rausvąją lašišą. Žuvį aptepkite majonezu. Ant kito sluoksnio sudėkite svogūną. Ant svogūnų užtepkite sviesto, tada aptepkite majonezu. Ant viršaus užbarstykite tarkuotą kiaušinio trynį.
Kategorijos