"Mimosa" su konservuota rausvąja lašiša pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

"Mimosa" su konservuota rausvąja lašiša

Mimozos salotos atsirado septintajame dešimtmetyje Sovietų Sąjungoje ir nuo tada tapo viena pagrindinių šventinio stalo puošmenų. Tradiciškai ji ruošiama iš konservuotos žuvies, dažniausiai rausvosios lašišos. Ji patiekiama kartu su kitais ingredientais, pavyzdžiui, bulvėmis, kiaušiniais, majonezu. Ant viršaus salotos paprastai papuošiamos smulkintu kiaušinio tryniu ir žalumynais. Salotoms "Mimoza" su rausvąja lašiša ir bulvėmis geriau rinktis tuos žuvies konservus, kurių sudėtyje yra tik žuvis ir prieskoniai.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
223 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, žuvis, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

"Mimosa" su konservuota rausvąja lašiša Žingsnis 1
Paruoškite salotas. Į lėkštę pirmuoju sluoksniu sudėkite tarkuotus baltymus. Tada paskleiskite tarkuotą sūrį. Ant sūrio sudėkite bulves. Ant kito sluoksnio sudėkite rausvąją lašišą. Žuvį aptepkite majonezu. Ant kito sluoksnio sudėkite svogūną. Ant svogūnų užtepkite sviesto, tada aptepkite majonezu. Ant viršaus užbarstykite tarkuotą kiaušinio trynį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos