Publikavimo data: 2024-04-03
Mimozos salotos pitos duonoje
Tradiciškai "Mimosa" salotos patiekiamos lėkštėje sluoksniais, tačiau yra ir kitas, įdomesnis jų patiekimo būdas. Patiekalas gali būti patiekiamas lavašo formos suktinuke. Toks užkandis atrodo originaliau nei klasikinis salotų patiekimas. Lavašą patiekalui reikėtų rinktis ploną ir šviežią. Recepto ingredientų sąraše nurodytas konservuotas tunas, tačiau jį galima pakeisti bet kokia kita žuvimi.
Žingsnis 1
Paruoškite salotas. Į majonezą suberkite smulkintas žoleles, išmaišykite.
Žingsnis 2
Salotas suvyniokite į pitą. Išdėliokite visas tris pitos duoneles vieną šalia kitos. Aptepkite jas majonezu. Ant pirmosios pitos dėkite konservuoto tuno. Paskirstykite jį po visą plotą. Ant antrosios pitos uždėkite tarkuoto sūrio. Ant trečiosios pitos - tarkuotus kietai virtus kiaušinius. Susukite pirmąją pitą į ritinėlį, uždėkite jį ant antrosios pitos krašto ir susukite, tarsi suvyniodami pirmąją pitą į antrąją pitą. Tą patį padarykite su trečiąja pita: paruoštą dvigubą suktinuką uždėkite ant jos krašto ir susukite. Supjaustykite salotas porcijomis.
Kategorijos