Mimozos salotos pitos duonoje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Mimozos salotos pitos duonoje

Tradiciškai "Mimosa" salotos patiekiamos lėkštėje sluoksniais, tačiau yra ir kitas, įdomesnis jų patiekimo būdas. Patiekalas gali būti patiekiamas lavašo formos suktinuke. Toks užkandis atrodo originaliau nei klasikinis salotų patiekimas. Lavašą patiekalui reikėtų rinktis ploną ir šviežią. Recepto ingredientų sąraše nurodytas konservuotas tunas, tačiau jį galima pakeisti bet kokia kita žuvimi.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
260 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, žuvis, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mimozos salotos pitos duonoje Žingsnis 1
Paruoškite salotas. Į majonezą suberkite smulkintas žoleles, išmaišykite.

Žingsnis 2

Mimozos salotos pitos duonoje Žingsnis 2
Salotas suvyniokite į pitą. Išdėliokite visas tris pitos duoneles vieną šalia kitos. Aptepkite jas majonezu. Ant pirmosios pitos dėkite konservuoto tuno. Paskirstykite jį po visą plotą. Ant antrosios pitos uždėkite tarkuoto sūrio. Ant trečiosios pitos - tarkuotus kietai virtus kiaušinius. Susukite pirmąją pitą į ritinėlį, uždėkite jį ant antrosios pitos krašto ir susukite, tarsi suvyniodami pirmąją pitą į antrąją pitą. Tą patį padarykite su trečiąja pita: paruoštą dvigubą suktinuką uždėkite ant jos krašto ir susukite. Supjaustykite salotas porcijomis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos