Publikavimo data: 2025-08-17
Mimozos salotos su konservuotu tunu
"Mimozos" salotos - tai sovietinės virtuvės lobis, atsiradęs septintojo dešimtmečio pradžioje kaip atsvara visiems nusibodusiam sovietiniam "Olivier". "Mimoza" buvo ruošiama namuose Naujųjų metų ir kitų švenčių proga, patiekiama restoranuose. Į salotų sudėtį tradiciškai įeina kiaušiniai, kietasis sūris, konservuota žuvis ir žalumynai iš svogūnų bei krapų. Siūlome "Mimozą" ruošti su tunu - tai naudinga ir labai skanu. Prisiminsite nostalgišką sovietinės "Mimozos" skonį ir naujųjų metų skonius.
Žingsnis 1
Nuplaukite bulves ir morkas ir virkite jas vandenyje, kol suminkštės ir liks su odele. Tada jas atvėsinkite ir nuimkite odą. Atskirai jas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Kiaušinius išvirkite kietai ir išimkite lukštus. Atskirkite baltymus nuo trynių ir juos sutarkuokite. Baltymus sutarkuokite stambia tarka, kaip morkas ir bulves, o trynius - smulkia.
Žingsnis 3
Į lėkštę sluoksniais dėkite bulves, žuvį, smulkiai supjaustytą svogūną, tada baltymus. Kiekvieną sluoksnį aptepkite majonezu arba apšlakstykite augaliniu aliejumi.
Žingsnis 4
Ant salotų viršaus užberkite sutrintus kiaušinių trynius ir papuoškite smulkintais laiškiniais česnakais arba krapais. Palikite šaldytuve 60 minučių, kad salotos šiek tiek prisitrauktų.
Kategorijos