Mimozos salotos su menkės kepenėlėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Mimozos salotos su menkės kepenėlėmis

Mimozos salotos paprastai ruošiamos su žuvies konservais, tačiau juos galite pakeisti menkės kepenėlėmis. Kepenėlės yra minkštas produktas, jų pridėjus patiekalas taps švelnesnės konsistencijos. Menkių kepenyse yra vitaminų, mikroelementų ir riebiųjų omega rūgščių, todėl jas rekomenduojama įtraukti į mitybos racioną. Salotos "Mimoza" su menkėmis yra puikus pasirinkimas šventiniam stalui. Paruoškite jas geriau iš karto porcijinėse salotinėse, o papuoškite pagal savo skonį ir norą. Pavyzdžiui, raudonaisiais ikrais ir žalumynais.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
263 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
24 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Žuvis, kiaušinis
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mimozos salotos su menkės kepenėlėmis Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Atskirkite trynius nuo baltymų ir juos sutarkuokite. Sutarkuokite bulves ir morkas. Į lėkštę sudėkite menkės kepenėles ir sutrinkite jas šakute. Smulkiai supjaustykite svogūną ir smulkiai sukapokite petražoles.

Žingsnis 2

Mimozos salotos su menkės kepenėlėmis Žingsnis 2
Toliau formuokite menkės kepenėlių salotas. Paimkite salotinę ir ant dugno sudėkite pirmąjį bulvių sluoksnį, tada jį pasūdykite ir papipirinkite. Aptepkite majonezu, ant viršaus sudėkite svogūnus ir žoleles, tada menkės kepenėlių sluoksnį. Tada paskirstykite morkas ir patepkite majonezu. Tada sudėkite baltymus ir majonezą. Ant viršutinio sluoksnio uždėkite kiaušinių trynius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos