Mimozos salotos su obuoliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Mimozos salotos su obuoliais

Daugelis iš mūsų yra ragavę klasikinių "Mimoza" salotų iš daržovių, žuvies konservų, kiaušinių ir majonezo. Šiek tiek pakeitus receptą, salotos vis tiek išeis puikios. Pavyzdžiui, vietoj virtų morkų galite sutarkuoti obuolį. Dėl saldžiarūgščio skonio jis suteiks patiekalui gaivumo. O dėl sviesto ir sūrio salotos taps švelnesnės ir puresnės.
Gaminimo laikas
85 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
298 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
26 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, žuvis, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.33/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mimozos salotos su obuoliais Žingsnis 1
Paruoškite kiaušinius. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus sutarkuokite, o trynius atidėkite į šalį.

Žingsnis 2

Mimozos salotos su obuoliais Žingsnis 2
Paruoškite žuvį. Išimkite žuvies konservus ir sudėkite juos ant sietelio, kad išsiskirtų sultys. Tada sudėkite į lėkštę ir gerai sutrinkite žuvį šakute.

Žingsnis 3

Mimozos salotos su obuoliais Žingsnis 3
Susmulkinkite likusius ingredientus. Supjaustykite obuolį, išimkite šerdį ir sėklas, nulupkite ir sutarkuokite. Svogūną smulkiai supjaustykite. Sutarkuokite sūrį.

Žingsnis 4

Mimozos salotos su obuoliais Žingsnis 4
Suformuokite salotas. Paimkite lėkštę ir išdėliokite pirmą sluoksnį baltymų, tada šiek tiek majonezo ir sluoksnį sūrio. Tada ant viršaus užtepkite sviesto, išdėliokite svogūnų, obuolių ir lašišos sluoksnį, kiekvieną sluoksnį patepdami majonezu. Ant viršaus uždėkite sutrintą kiaušinio trynį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos