Publikavimo data: 2024-04-03
Mimozos salotos su obuoliais
Daugelis iš mūsų yra ragavę klasikinių "Mimoza" salotų iš daržovių, žuvies konservų, kiaušinių ir majonezo. Šiek tiek pakeitus receptą, salotos vis tiek išeis puikios. Pavyzdžiui, vietoj virtų morkų galite sutarkuoti obuolį. Dėl saldžiarūgščio skonio jis suteiks patiekalui gaivumo. O dėl sviesto ir sūrio salotos taps švelnesnės ir puresnės.
Žingsnis 1
Paruoškite kiaušinius. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus sutarkuokite, o trynius atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Paruoškite žuvį. Išimkite žuvies konservus ir sudėkite juos ant sietelio, kad išsiskirtų sultys. Tada sudėkite į lėkštę ir gerai sutrinkite žuvį šakute.
Žingsnis 3
Susmulkinkite likusius ingredientus. Supjaustykite obuolį, išimkite šerdį ir sėklas, nulupkite ir sutarkuokite. Svogūną smulkiai supjaustykite. Sutarkuokite sūrį.
Žingsnis 4
Suformuokite salotas. Paimkite lėkštę ir išdėliokite pirmą sluoksnį baltymų, tada šiek tiek majonezo ir sluoksnį sūrio. Tada ant viršaus užtepkite sviesto, išdėliokite svogūnų, obuolių ir lašišos sluoksnį, kiekvieną sluoksnį patepdami majonezu. Ant viršaus uždėkite sutrintą kiaušinio trynį.
Kategorijos