Mimozos salotos su raudona žuvimi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Mimozos salotos su raudona žuvimi

Sovietinės salotos "Mimosa" dažniausiai ruošiamos su žuvies konservais. Tačiau vietoj jos galima naudoti lengvai sūdytą upėtakį. Šiame variante vietoj virtų bulvių ir morkų taip pat naudojamas šviežias agurkas. Salotos gaunasi mažiau kaloringos, o šviežia žuvis patiekalui suteikia malonesnio skonio. Salotos ruošiamos taip pat, kaip ir klasikinis variantas - sluoksniais išdėliojama žuvis, daržovės ir majonezas.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
148 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Žuvis, kiaušinis
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mimozos salotos su raudona žuvimi Žingsnis 1
Paruoškite salotas. Ant lėkštės dugno sudėkite žuvį. Toliau sluoksniuokite svogūnus. Apšlakstykite majonezu. Tada sudėkite kiaušinių baltymus. Ant baltymų - agurkus. Vėl ištepkite majonezu. Ant viršaus užbarstykite tarkuotą kiaušinio trynį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos