Publikavimo data: 2024-04-03
Mimozos salotos su raudona žuvimi
Sovietinės salotos "Mimosa" dažniausiai ruošiamos su žuvies konservais. Tačiau vietoj jos galima naudoti lengvai sūdytą upėtakį. Šiame variante vietoj virtų bulvių ir morkų taip pat naudojamas šviežias agurkas. Salotos gaunasi mažiau kaloringos, o šviežia žuvis patiekalui suteikia malonesnio skonio. Salotos ruošiamos taip pat, kaip ir klasikinis variantas - sluoksniais išdėliojama žuvis, daržovės ir majonezas.
Žingsnis 1
Paruoškite salotas. Ant lėkštės dugno sudėkite žuvį. Toliau sluoksniuokite svogūnus. Apšlakstykite majonezu. Tada sudėkite kiaušinių baltymus. Ant baltymų - agurkus. Vėl ištepkite majonezu. Ant viršaus užbarstykite tarkuotą kiaušinio trynį.
Kategorijos