Publikavimo data: 2024-04-03
Mimozos salotos su šprotais
"Mimosa" - tai šventinės salotos, kurios išdėstomos sluoksniais. Jos pradėtos gaminti XX a. septintajame dešimtmetyje. Patiekalas taip pavadintas todėl, kad viršutinis salotų sluoksnis, sudarytas iš trynių, yra tokios pat spalvos kaip mimozos žiedai. Per salotų gyvavimo laikotarpį jų receptūra buvo šiek tiek pakeista ir papildyta naujais ingredientais. Salotos "Mimoza" su šprotais, kiaušiniais, daržovėmis ir majonezu yra skanus ir sotus patiekalas. Rinkdamiesi šprotus atkreipkite dėmesį į etiketėje nurodytą sudėtį. Joje turėtų būti tik žuvis, augalinis aliejus ir druska.
Žingsnis 1
Pradėkite formuoti salotas. Sutarkuokite bulves ir morkas vidutine tarka. Atidarykite šprotų skardinę, išpilkite aliejų, sutrinkite šakute. Atskirkite baltymus nuo trynių ir juos sutarkuokite. Tada paimkite lėkštę ir ant jos uždėkite kepimo formą. Tada pirmuoju sluoksniu išdėliokite į ją bulves, pasūdykite ir ištepkite majonezu, ant bulvių išdėliokite žuvį. Tada ištepkite majonezo sluoksniu. Toliau išdėliokite morkas ir taip pat ištepkite majonezu. Į formą sudėkite baltymus, užtepkite majonezo sluoksnį ir ant viršaus sudėkite trynius.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Palikite mimozos salotas 15 minučių, tada išimkite formą...
Kategorijos