Publikavimo data: 2024-03-29
Mineralinio vandens koldūnai
Mineralinio vandens koldūnų receptas turi neabejotinų privalumų. Tešla išminkoma greičiau, nes druska ir cukrus reaguoja su dujų burbuliukais ir iš karto ištirpsta. Mineralinio vandens tešla yra ypač plastiška, todėl formuojant koldūnus ji neplyšta. Šiame recepte papasakosime, kaip pagaminti tešlą su kiaušiniais, tačiau liesą tešlą galite pagaminti ir be jų. Koldūnų skonis ir tešlos savybės išliks tokios pačios.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti tešlą. Į gilų indą įmuškite kiaušinį, suberkite druską ir cukrų. Supilkite stiklinę mineralinio vandens ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Nedidelėmis porcijomis suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Minkykite tešlą rankomis 7-10 minučių, kol ji taps elastinga. Įdėkite tešlą į maišelį arba suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite 20-30 minučių, kad pakiltų.
Žingsnis 3
Paruoškite koldūnus. Išimkite tešlą iš maišelio. Stalo paviršių pabarstykite miltais. Atskirkite maždaug kumščio dydžio tešlos gabalėlį ir iškočiokite 2-3 mm storio volelį. Išpjaukite 4-6 cm skersmens apskritimus naudodami perforatorių. Į vidurį dėkite maltos mėsos ir gerai užspauskite tešlą aplink kraštus. Tą patį padarykite ir su likusia tešla bei faršu.
Žingsnis 4
Išvirkite koldūnus. Išvirusius koldūnus sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir lauro lapų. Virkite 8-10 minučių. Dėkite koldūnus į lėkštę. Pagal skonį įpilkite sviesto arba grietinės.
Kategorijos