Publikavimo data: 2024-06-15
Mini kišas "Carbonara"
Neįprasta pažįstamos karbonados versija - miniatiūrinis pyragas iš smėlio tešlos. Gražus, sotus ir labai skanus.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Šaltą sviestą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir sumaišykite su miltais, kol susidarys sviesto ir miltų trupiniai. Įmaišykite kiaušinį, druską ir vandenį. Išminkykite iki vientisos, glotnios tešlos. Jei tešla puri, įpilkite šiek tiek vandens. Iš tešlos suformuokite plokščią rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite 15 minučių pastovėti šaldytuve.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Smulkiais kubeliais supjaustykite šoninę ir svogūną. Sutarkuokite česnaką. Šoninę, svogūną ir česnaką kepkite svieste ant vidutinės ugnies, kol svogūnas taps permatomas, o šoninė - auksinė. Perkelkite ant servetėlės, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
Žingsnis 3
Kiaušinius išplakite su grietine ir grietinėle. Į pieno ir kiaušinių mišinį sudėkite sūrį, šoninę ir svogūnus.
Žingsnis 4
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite tešlą iki paruoštos formos dydžio. Tešlą paskleiskite ant formos, padarydami švarų, traškų kraštą. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu, ir pripildykite tešlą įdaro.
Žingsnis 5
Kišą kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje konvekciniu režimu 18-20 minučių, kol įdaras sutirštės.
Kategorijos