Publikavimo data: 2024-09-16
Minkšti imbieriniai pyragėliai su ruginiais miltais
Meduoliai, kurių tešla gaminama iš ruginių ir kvietinių miltų, yra minkšti ir ilgai išsilaiko. Minkštumo laipsnis priklauso nuo tešlos storio: kuo storesnė tešla, tuo minkštesni bus meduoliai; iš plonos tešlos gaminami labai traškūs konditerijos gaminiai. Galite naudoti bet kokius prieskonius, tačiau imbiero, cinamono, gvazdikėlių ir kardamono derinys suteiks saldumynui sodrų ir pikantišką skonį.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Į puodą sudėkite medų ir margariną. Įmaišykite cukrų, vanilinį cukrų ir visus prieskonius, pastatykite keptuvę ant silpnos ugnies ir kaitinkite retkarčiais pamaišydami, kol medus pradės putoti. Išjunkite kaitlentę, supilkite citrinos žievelę. Į kvietinių ir ruginių miltų mišinį suberkite kepimo miltelius, įmuškite trynius ir gerai išmaišykite mikseriu. Tada supilkite margarino ir medaus mišinį, išmaišykite, pabarstykite stalą miltais, užminkykite tešlą ir 2-3 valandoms nusiųskite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite meduolius. Ištraukite tešlą, iškočiokite ją iki 1 cm storio, formelėmis išpjaukite įvairias formas, kurias sudėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 18-20 minučių.
Kategorijos