Publikavimo data: 2024-03-30
Miso sriuba
Iki šiol nėra tikslios informacijos, kada miso sriuba (arba misoshira) pirmą kartą buvo pagaminta Japonijoje. Žinoma tik tiek, kad klasikinę miso sriubą sudaro du ingredientai - miso ir daši. Tačiau galima pridėti ir kitų ingredientų, todėl patiekalas tampa įvairesnis. Džiovinto greito dašio sultinio pagrindo galima nusipirkti parduotuvėje.
Žingsnis 1
Paruoškite miso sriubą. Atskirame dubenyje sumaišykite ½ puodelio daši sultinio ir miso pastą. Likusį sultinį supilkite į puodą ir pastatykite ant viryklės. Pasukite kaitrą iki didžiausios. Kai užvirs, sudėkite tofu, jūros dumblius. Virkite 1 minutę. Tuo virimas nesibaigia: sudėkite žaliuosius svogūnus ir sultinį, sumaišytą su pasta. Gerai išmaišykite.
Kategorijos