Mišrainės patiekalai nėra tokie paplitę, kokių turėtų būti. Ji labai maistinga ir neįprasta. Šis patiekalas tinka vaikams nuo 3 metų (yra balzaminio acto) ir dietiniam stalui.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir pamirkykite mung pupeles šaltame vandenyje per naktį, kad nereikėtų jų ilgai virti. To daryti neprivalote, bet tada ją teks ilgai virti.
Žingsnis 2
Ryte nusunkite vandenį, išbrinkusias mung pupeles švelniai nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Žingsnis 3
Sudėkite pupeles į puodą, užpilkite vandeniu 1,5 cm aukščiau košės lygio. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies. Dėl naktinio mirkymo pupelės išvirs greitai, nuo 20 iki 30 minučių. Priklauso nuo viryklės.
Žingsnis 4
Kol pupelės verda, sutarkuokite morkas ir susmulkinkite svogūną. Mano morkos yra vidutinio dydžio. Svogūnai taip pat nedideli.
Žingsnis 5
Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite morkas ir svogūnus. Jei kas nors mėgsta gaminti su sviestu, galite naudoti jį.
Žingsnis 6
Šiek tiek pakepinę morkas ir svogūnus, kol jie pusiau iškeps, į mišinį įpilkite 1 arbatinį šaukštelį balzaminio acto.
Žingsnis 7
Leiskite actui šiek tiek išgaruoti. Kai acto skonis išnyks (apie 2-3 min.), įdėkite 1 arbatinį šaukštelį grūdėtųjų garstyčių. ir 2 valgomuosius šaukštus vandens. Galite šiek tiek pasūdyti. Viską išmaišykite ir troškinkite, kol morkos bus minkštos, uždengę dangčiu. Stebėkite, kad vanduo neišgaruotų, jei reikia, galite įpilti daugiau.
Žingsnis 8
Kai mung pupelės išvirs, jos taps minkštos. Galite išjungti ugnį, nusunkti likusį vandenį. Sudėkite mung pupeles atgal į puodą, supilkite virtą morkų daržovių mišinį (vanduo neturi išgaruoti, jis atlieka padažo vaidmenį), nukelkite nuo ugnies ir sudėkite į mung pupeles. Druska. Išmaišykite. Leiskite šiek tiek pastovėti, kad įsigertų morkų padažas.
Žingsnis 9
Štai ir viskas. Viskas baigta. Galite patiekti su mėsa ar kitomis daržovėmis. Gero apetito!