Mišrainė su troškintomis morkomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Mišrainė su troškintomis morkomis

Mišrainės patiekalai nėra tokie paplitę, kokių turėtų būti. Ji labai maistinga ir neįprasta. Šis patiekalas tinka vaikams nuo 3 metų (yra balzaminio acto) ir dietiniam stalui.
Gaminimo laikas
760 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
83 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.29/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Mišrainė su troškintomis morkomis Žingsnis 1
Nuplaukite ir pamirkykite mung pupeles šaltame vandenyje per naktį, kad nereikėtų jų ilgai virti. To daryti neprivalote, bet tada ją teks ilgai virti.

Žingsnis 2

Mišrainė su troškintomis morkomis Žingsnis 2
Ryte nusunkite vandenį, išbrinkusias mung pupeles švelniai nuplaukite po tekančiu vandeniu.

Žingsnis 3

Mišrainė su troškintomis morkomis Žingsnis 3
Sudėkite pupeles į puodą, užpilkite vandeniu 1,5 cm aukščiau košės lygio. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies. Dėl naktinio mirkymo pupelės išvirs greitai, nuo 20 iki 30 minučių. Priklauso nuo viryklės.

Žingsnis 4

Mišrainė su troškintomis morkomis Žingsnis 4
Kol pupelės verda, sutarkuokite morkas ir susmulkinkite svogūną. Mano morkos yra vidutinio dydžio. Svogūnai taip pat nedideli.

Žingsnis 5

Mišrainė su troškintomis morkomis Žingsnis 5
Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite morkas ir svogūnus. Jei kas nors mėgsta gaminti su sviestu, galite naudoti jį.

Žingsnis 6

Mišrainė su troškintomis morkomis Žingsnis 6
Šiek tiek pakepinę morkas ir svogūnus, kol jie pusiau iškeps, į mišinį įpilkite 1 arbatinį šaukštelį balzaminio acto.

Žingsnis 7

Mišrainė su troškintomis morkomis Žingsnis 7
Leiskite actui šiek tiek išgaruoti. Kai acto skonis išnyks (apie 2-3 min.), įdėkite 1 arbatinį šaukštelį grūdėtųjų garstyčių. ir 2 valgomuosius šaukštus vandens. Galite šiek tiek pasūdyti. Viską išmaišykite ir troškinkite, kol morkos bus minkštos, uždengę dangčiu. Stebėkite, kad vanduo neišgaruotų, jei reikia, galite įpilti daugiau.

Žingsnis 8

Mišrainė su troškintomis morkomis Žingsnis 8
Kai mung pupelės išvirs, jos taps minkštos. Galite išjungti ugnį, nusunkti likusį vandenį. Sudėkite mung pupeles atgal į puodą, supilkite virtą morkų daržovių mišinį (vanduo neturi išgaruoti, jis atlieka padažo vaidmenį), nukelkite nuo ugnies ir sudėkite į mung pupeles. Druska. Išmaišykite. Leiskite šiek tiek pastovėti, kad įsigertų morkų padažas.

Žingsnis 9

Mišrainė su troškintomis morkomis Žingsnis 9
Štai ir viskas. Viskas baigta. Galite patiekti su mėsa ar kitomis daržovėmis. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, moliūgų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, moliūgų garnyrai, receptų knyga

Kategorijos