Publikavimo data: 2024-09-22
Moliūgas, keptas prieskoniniame cukraus sirupe
Moliūgas, iškeptas prieskoniniame cukraus sirupe, yra nepaprastai skanus desertas. Imbieras, cinamonas, kvapieji pipirai ir gvazdikėliai sukuria nepakartojamą šiltą šventinį skonį. Iškeptas moliūgas gaunasi minkštas, citrusinio aromato ir kreminio skonio. Linų sėmenys, sezamo sėklos ir graikiniai riešutai praturtina patiekalą naudingais mikroelementais. Tokį moliūgą galima patiekti su grietinėle, ledų rutuliuku, mėtomis. Desertas iš kepto moliūgo puikiai tinka arbatos vakarėliui su šeima ir draugais.
Žingsnis 1
Supjaustykite moliūgą mažais kubeliais ir sudėkite vienu sluoksniu į pergamentiniu popieriumi išklotą kepimo skardą. Į moliūgą suberkite cukrų ir prieskonius: cinamoną, gvazdikėlius, muskatą, kvapiuosius pipirus. Viską įmaišykite į moliūgo gabalėlius. Sviestą supjaustykite gabalėliais ir tolygiai paskirstykite.
Žingsnis 2
Imbierą sutarkuokite smulkia tarka ir paskleiskite ant moliūgo gabalėlių, suberkite sultenes. Paruoškite įdarą: alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinos ir apelsino sultimis, sudėkite žievelę, medų ir viską išmaišykite. Mišinį supilkite ant moliūgo. Kepkite moliūgą iki 170 ℃ įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Kategorijos