Moliūgas, keptas su česnakais ir petražolėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Moliūgas, keptas su česnakais ir petražolėmis

Visi žino apie moliūgų naudą. Jame yra 4-5 kartus daugiau beta karotino nei morkose, daug vitamino E ir kitų vitaminų bei mineralų. Tačiau nedaugelis žino, kad moliūgas geba išsaugoti savo naudingąsias savybes net po įvairaus terminio apdorojimo. Moliūgo minkštime yra tik 26 kcal 100 g, todėl ši daržovė nepakeičiama figūrą vertinančioms namų šeimininkėms.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
93 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Moliūgas, keptas su česnakais ir petražolėmis Žingsnis 1
Smulkiai susmulkinkite petražoles. Į nedidelį dubenėlį išspauskite pusės citrinos sultis. Įpilkite augalinio aliejaus, druskos, prieskonių ir smulkintų petražolių. Į tą patį dubenėlį presu išspauskite česnaką. Viską kruopščiai išmaišykite ir palikite kuriam laikui pritraukti.

Žingsnis 2

Moliūgas, keptas su česnakais ir petražolėmis Žingsnis 2
Moliūgą nulupkite nuo odelės ir sėklų ir supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Moliūgo griežinėlius užpilkite paruoštu prieskonių, citrinos sulčių ir aliejaus mišiniu. Kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 3

Moliūgas, keptas su česnakais ir petražolėmis Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite folija ir sudėkite moliūgą. Uždenkite kitu folijos lakštu ir užspauskite kraštus, kad neišeitų garai. Pašaukite į 200 °C įkaitintą orkaitę 30 minučių. Tada nuimkite viršutinį folijos lakštą ir kepkite dar 10 minučių, kad moliūgo gabaliukai paruduotų. Paruoštą patiekalą sudėkite į lėkštes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, moliūgų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, moliūgų garnyrai, receptų knyga

Kategorijos