Publikavimo data: 2024-10-12
Moliūgas, troškintas su veršiena aluje
Originalus patiekalas draugiškai rudens vakarienei. Sultinga veršienos mėsa mirkoma aluje ir moliūgų saldume. Alus tinka ir šviesus, ir tamsus. Geriau naudoti šviežią moliūgą, ne šaldytą. Patiekalą galima patiekti vieną arba su garnyru.
Žingsnis 1
Keptuvėje ant didelės ugnies porą minučių pakepinkite česnaką, tada sudėkite svogūną. Kepkite, kol svogūnai įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 2
Keptuvėje kepkite mėsą ant didelės ugnies, kol apskrus. Sudėkite imbierą, supilkite alų ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 40 minučių. Pagal skonį pagardinkite druska ir troškinkite, kol mėsa išvirs.
Žingsnis 3
Į mėsą sudėkite morkas ir moliūgą, gerai išmaišykite ir troškinkite dar 10-20 minučių, pačioje pabaigoje įberkite petražolių. Troškinkite dar porą minučių ir patiekalas paruoštas.
Kategorijos