Publikavimo data: 2024-05-19
Moliūgų biskvitas
Gražus ir purus moliūgų sausainis bus geriausias priedas prie arbatos. Pyragas gaunasi sultingas ir minkštas. Skaniam desertui reikės tik 120 g moliūgų tyrės, cukraus, miltų, šiek tiek augalinio aliejaus ir vanilino. Dėl rauginimo medžiagos sausainiai su moliūgais bus puresni. Nurodytas ingredientų kiekis apskaičiuotas 25 cm skersmens formai. Svarbu pasirinkti tinkamą moliūgą. Jis turėtų būti nedidelio dydžio. Odelė - tanki, bet ne medinė. Priešingu atveju tyrė pasirodys neskani ir sausa.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti moliūgų biskvitą. Į kiaušinių baltymus įberkite žiupsnelį druskos, o į trynius - pusę cukraus.
Žingsnis 2
Paruoškite trynių mišinį. Trynius plakite mikseriu 3 minutes, kol taps purūs. Sudėkite moliūgų tyrę ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Toliau ruoškite tešlą. Į gautą mišinį suberkite vaniliną, kepimo miltelius ir miltus. Atsargiai maišykite viena kryptimi. Supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Dirbkite su baltaisiais. Suplakite juos su druska, kol taps putoti. Prieš tai nuplaukite ir nusausinkite maišytuvo plaktuvo priedus. Palaipsniui suberkite likusį cukrų. Plakite apie 5 minutes, kol baltymų mišinys taps tirštas.
Žingsnis 5
Baltymus į tešlą supilkite 3 arba 4 porcijomis. Moliūgų sausainių tešla turėtų tapti šviesiai oranžinės spalvos.
Žingsnis 6
Pereikite prie sausainių kepimo. Supilkite tešlą į paruoštą formą, dėkite ją į iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę ir palaukite 40 minučių. Jei viską padarėte taip, kaip parašyta mūsų recepte, pyragas bus purus ir orus.
Žingsnis 7
Paruoškite sviestinį kremą. Cukrų ir grietinę sumaišykite iki vientisos masės. Tai galite padaryti mikseriu. Po 5 minučių cukrus ištirps.
Žingsnis 8
Biskvitą perpjaukite į dvi dalis ir aptepkite kremu.
Kategorijos