Moliūgų biskvitas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Moliūgų biskvitas

Gražus ir purus moliūgų sausainis bus geriausias priedas prie arbatos. Pyragas gaunasi sultingas ir minkštas. Skaniam desertui reikės tik 120 g moliūgų tyrės, cukraus, miltų, šiek tiek augalinio aliejaus ir vanilino. Dėl rauginimo medžiagos sausainiai su moliūgais bus puresni. Nurodytas ingredientų kiekis apskaičiuotas 25 cm skersmens formai. Svarbu pasirinkti tinkamą moliūgą. Jis turėtų būti nedidelio dydžio. Odelė - tanki, bet ne medinė. Priešingu atveju tyrė pasirodys neskani ir sausa.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
228 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
29 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.64/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Moliūgų biskvitas Žingsnis 1
Pradėkite ruošti moliūgų biskvitą. Į kiaušinių baltymus įberkite žiupsnelį druskos, o į trynius - pusę cukraus.

Žingsnis 2

Moliūgų biskvitas Žingsnis 2
Paruoškite trynių mišinį. Trynius plakite mikseriu 3 minutes, kol taps purūs. Sudėkite moliūgų tyrę ir išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Moliūgų biskvitas Žingsnis 3
Toliau ruoškite tešlą. Į gautą mišinį suberkite vaniliną, kepimo miltelius ir miltus. Atsargiai maišykite viena kryptimi. Supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite.

Žingsnis 4

Moliūgų biskvitas Žingsnis 4
Dirbkite su baltaisiais. Suplakite juos su druska, kol taps putoti. Prieš tai nuplaukite ir nusausinkite maišytuvo plaktuvo priedus. Palaipsniui suberkite likusį cukrų. Plakite apie 5 minutes, kol baltymų mišinys taps tirštas.

Žingsnis 5

Moliūgų biskvitas Žingsnis 5
Baltymus į tešlą supilkite 3 arba 4 porcijomis. Moliūgų sausainių tešla turėtų tapti šviesiai oranžinės spalvos.

Žingsnis 6

Moliūgų biskvitas Žingsnis 6
Pereikite prie sausainių kepimo. Supilkite tešlą į paruoštą formą, dėkite ją į iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę ir palaukite 40 minučių. Jei viską padarėte taip, kaip parašyta mūsų recepte, pyragas bus purus ir orus.

Žingsnis 7

Paruoškite sviestinį kremą. Cukrų ir grietinę sumaišykite iki vientisos masės. Tai galite padaryti mikseriu. Po 5 minučių cukrus ištirps.

Žingsnis 8

Moliūgų biskvitas Žingsnis 8
Biskvitą perpjaukite į dvi dalis ir aptepkite kremu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos