Moliūgų, ešerių ir lydekų omletas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Moliūgų, ešerių ir lydekų omletas

Sveiki, mažai kalorijų turintys, baltymingi pietūs. Ešeriuose gausu makro- ir mikroelementų, tokių kaip chloras, cinkas, kalcis, kalis, fosforas, siera, natris. Be to, lydekose yra daug vitaminų (B3, PP, C). Šių žuvų kaloringumas beveik vienodas. 103 kcal 100 g ešerių ir 85 kcal lydekų. Taip pat žuvyse gausu baltymų (100 g - 18,5 g baltymų). Moliūgas suteiks patiekalui spalvų ir padarys jį patrauklesnį.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
112 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Moliūgų, ešerių ir lydekų omletas Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais. Žiedinį kopūstą perpjaukite per pusę. (Jei turite mažų kopūstų, kopūstus galite palikti sveikus.) Žuvį ir daržoves sudėkite į kepimo formą. Prieš tai formos sieneles ištepkite sviestu.

Žingsnis 2

Moliūgų, ešerių ir lydekų omletas Žingsnis 2
Giliame dubenyje įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir sutarkuokite sūrį. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir suplakite šakute.

Žingsnis 3

Moliūgų, ešerių ir lydekų omletas Žingsnis 3
Kiaušinių mišinį supilkite ant daržovių ir žuvies.

Žingsnis 4

Moliūgų, ešerių ir lydekų omletas Žingsnis 4
Omletą 30 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Patiekite šiltą. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos