Publikavimo data: 2024-06-22
Moliūgų, ešerių ir lydekų omletas
Sveiki, mažai kalorijų turintys, baltymingi pietūs. Ešeriuose gausu makro- ir mikroelementų, tokių kaip chloras, cinkas, kalcis, kalis, fosforas, siera, natris. Be to, lydekose yra daug vitaminų (B3, PP, C). Šių žuvų kaloringumas beveik vienodas. 103 kcal 100 g ešerių ir 85 kcal lydekų. Taip pat žuvyse gausu baltymų (100 g - 18,5 g baltymų). Moliūgas suteiks patiekalui spalvų ir padarys jį patrauklesnį.
Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais. Žiedinį kopūstą perpjaukite per pusę. (Jei turite mažų kopūstų, kopūstus galite palikti sveikus.) Žuvį ir daržoves sudėkite į kepimo formą. Prieš tai formos sieneles ištepkite sviestu.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir sutarkuokite sūrį. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir suplakite šakute.
Žingsnis 3
Kiaušinių mišinį supilkite ant daržovių ir žuvies.
Žingsnis 4
Omletą 30 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Patiekite šiltą. Gero apetito!
Kategorijos