Publikavimo data: 2024-06-22
Moliūgų ir obuolių tyrė
Moliūgų ir obuolių tyrė - paprastas ir skanus patiekalas. Švelni ir aromatinga tyrė bus puikus desertas vaikams ir suaugusiesiems. Priklausomai nuo obuolių ir moliūgų veislės, keičiasi pagaminto deserto spalva ir saldumas. Pavyzdžiui, iš ryškiai oranžinio moliūgo pagaminama sodrios spalvos tyrė. Blyškus minkštimas kartais būna dar skanesnis ir saldesnis. Rinkitės saldžiarūgščių ir rūgščių veislių obuolius. Šią tyrę galite gaminti net be cukraus - ji vis tiek bus skani ir sveika!
Žingsnis 1
Moliūgą nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Supjaustykite obuolį kubeliais. Moliūgą ir obuolį sudėkite į tinkamo dydžio puodą. Užpilkite nedideliu kiekiu vandens (kad tik apsemtų ingredientus). Virkite 15-20 minučių.
Žingsnis 3
Nusausinkite ir įberkite cukraus (pagal skonį).
Žingsnis 4
Moliūgą, obuolį ir cukrų sutrinkite trintuvu. Šaukštu išpilstykite pagardintą tyrę į lėkštę. Pagal skonį papuoškite šviežiais obuoliais ir moliūgų sėklomis. Mėgaukitės.
Kategorijos