Publikavimo data: 2024-10-14
Moliūgų ir rukolos salotos su avokadų aliejumi
Šiose salotose yra visų naudingų ingredientų, kurie palankiai veikia žmogaus organizmą. Pavyzdžiui, rukola yra mažai kaloringa, bet labai turtinga įvairių naudingų elementų, vitaminų ir mineralų. Ji padeda atjauninti odą ir išlyginti smulkias veido raukšleles, taip pat stiprina imuninę sistemą. Apskritai kiekvienos sudedamosios dalies skonis yra unikalus, todėl jų sąveika sukuria puikias salotas.
Žingsnis 1
Kepimo skardą išklokite folija ir išdėliokite moliūgo griežinėlius. Pagardinkite pipirais ir apšlakstykite avokadų aliejumi. Dėkite moliūgą į iki 200 ℃ įkaitintą orkaitę 20 minučių. Tada išimkite moliūgą, pasūdykite ir siųskite į orkaitę dar 10-15 minučių, kad moliūgo gabaliukai paruduotų.
Žingsnis 2
Salotų padažui išspauskite apelsinų ir citrinos sultis. Įpilkite augalinio aliejaus. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Giliame dubenyje sumaišykite rukolą, aitriąsias paprikas, vyšninius pomidorus, makadamijų branduolius ir granatų sėklas. Gerai išmaišykite ir užpilkite padažu.
Kategorijos