Publikavimo data: 2024-03-29
Moliūgų karis su avinžirniais ir baklažanais
Moliūgų karis - skanus ir sveikas daržovių patiekalas. Jame nėra mėsos ar gyvulinės kilmės produktų, todėl jis tikrai patiks vegetarams ir tiems, kurie laikosi pasninko. Kario pagrindą sudaro avinžirniai. Tai neįtikėtinai sveikas ankštinis augalas. Avinžirniuose gausu sudėtinių angliavandenių ir augalinių baltymų, taip pat B grupės vitaminų, geležies ir kalio. Moliūgų karis puikiai tinka vakarienei su šeima.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Baklažaną supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Storadugniame puode ant vidutinės ugnies 4-5 minutes pakepinkite svogūną ir česnaką.
Žingsnis 3
Sudėkite moliūgą, imbierą, lęšius ir sultinį. Maišykite, kol moliūgas suminkštės.
Žingsnis 4
Sudėkite baklažanus, avinžirnius ir troškinkite dar apie 15 minučių, kol išvirs. Pagardinkite patiekalą kario prieskoniais, druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį.
Žingsnis 5
Moliūgų karis su avinžirniais ir baklažanais paruoštas. Mėgaukitės.
Kategorijos