Publikavimo data: 2024-01-10
Moliūgų kremas receptas
Moliūgų kremą galima naudoti blynų ir biskvitinių pyragų gamybai. Jis taip pat puikiai tinka keksiukams ir suktinukams. Kai kurios konditerijos įmonės moliūgų kremą siūlo kaip atskirą desertą. Dėl sudėtyje esančio moliūgo kremas būna labai švelnus ir aromatingas.
Žingsnis 1
Iš anksto nulupkite moliūgą ir supjaustykite jį mažais kubeliais. Dėkite jį į mikrobangų krosnelę 5-7 minutėms, kad suminkštėtų. Moliūgą sutrinkite trintuvu. Likus 1-2 valandoms iki gaminimo išimkite sviestą iš šaldytuvo. Kai naudosite jį recepte, jis turėtų būti kambario temperatūros. Paruoškite puodą storu dugnu.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti moliūgų kremą. Pagal receptą sumaišykite grietinėlę, kiaušinį, cukrų ir miltus puode sunkiu dugnu. Visus ingredientus gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Į gautą masę supilkite moliūgų tyrę ir dar kartą išmaišykite. Būsimą moliūgų kremą statykite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami virkite 10 minučių. Kai mišinys pradės tirštėti, nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 4
Pereikite prie paskutinio moliūgų kremo gaminimo etapo. Sumaišykite sviestą su gautu mišiniu, kol jis visiškai ištirps. Moliūgų kremą palikite uždengtą, kol jis visiškai atvės.
Žingsnis 5
Patiekite moliūgų kremą kaip atskirą patiekalą gražiuose kremo indeliuose.
Kategorijos