Publikavimo data: 2024-09-22
Moliūgų mannikinas ant kefyro
Moliūgų troškiniai patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems, nes yra lengvo aromato ir sodraus skonio. Kad apkepas pavyktų, kepkite jį orkaitėje ant labai silpnos ugnies, palyginti žemoje temperatūroje, ir tik pačioje kepimo pabaigoje padidinkite temperatūrą, kad apskrustų plutelė. Taip apkepas taps labai orus, bet ne drėgnas. Dalį moliūgų galite pakeisti morkomis, uogomis, džiovintais vaisiais arba cukruotais vaisiais pagal savo skonį.
Žingsnis 1
Moliūgą sutarkuokite smulkia tarka, šiek tiek pasūdykite ir palikite 5-10 minučių, kad išsiskirtų sultys. Tada rankomis išspauskite moliūgo sulčių perteklių ir pradėkite gaminti manniką.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų ir kefyrą. Išmaišykite plaktuvu iki vientisos konsistencijos. Įmaišykite manų kruopas ir 5-7 minutes kruopščiai maišykite tešlą. Tai daroma tam, kad manų kruopų tešla taptų oro.
Žingsnis 3
Tada sudėkite tarkuotą moliūgą, vanilinį cukrų ir vėl gerai išmaišykite. Jei nuspręsite įdėti sultenių, abrikosų, džiovintų vaisių ar cukruotų vaisių, padarykite tai šiame etape.
Žingsnis 4
Išklokite kepimo formą, geriausiai - skylėtą, kepimo pergamentu ir patepkite augaliniu aliejumi. Sudėkite mišinį į formą, išlyginkite paviršių ir kepkite orkaitėje 50 minučių 180 ℃ temperatūroje.
Kategorijos