Moliūgų mannikinas ant kefyro pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-22

Moliūgų mannikinas ant kefyro

Moliūgų troškiniai patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems, nes yra lengvo aromato ir sodraus skonio. Kad apkepas pavyktų, kepkite jį orkaitėje ant labai silpnos ugnies, palyginti žemoje temperatūroje, ir tik pačioje kepimo pabaigoje padidinkite temperatūrą, kad apskrustų plutelė. Taip apkepas taps labai orus, bet ne drėgnas. Dalį moliūgų galite pakeisti morkomis, uogomis, džiovintais vaisiais arba cukruotais vaisiais pagal savo skonį.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
177 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
33 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.5/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Moliūgų mannikinas ant kefyro Žingsnis 1
Moliūgą sutarkuokite smulkia tarka, šiek tiek pasūdykite ir palikite 5-10 minučių, kad išsiskirtų sultys. Tada rankomis išspauskite moliūgo sulčių perteklių ir pradėkite gaminti manniką.

Žingsnis 2

Moliūgų mannikinas ant kefyro Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų ir kefyrą. Išmaišykite plaktuvu iki vientisos konsistencijos. Įmaišykite manų kruopas ir 5-7 minutes kruopščiai maišykite tešlą. Tai daroma tam, kad manų kruopų tešla taptų oro.

Žingsnis 3

Moliūgų mannikinas ant kefyro Žingsnis 3
Tada sudėkite tarkuotą moliūgą, vanilinį cukrų ir vėl gerai išmaišykite. Jei nuspręsite įdėti sultenių, abrikosų, džiovintų vaisių ar cukruotų vaisių, padarykite tai šiame etape.

Žingsnis 4

Moliūgų mannikinas ant kefyro Žingsnis 4
Išklokite kepimo formą, geriausiai - skylėtą, kepimo pergamentu ir patepkite augaliniu aliejumi. Sudėkite mišinį į formą, išlyginkite paviršių ir kepkite orkaitėje 50 minučių 180 ℃ temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos