Publikavimo data: 2025-08-19
Moliūgų mannikinas ant kefyro su citrinų sirupu
Moliūgų mannikinas ant kefyro su citrinų sirupu yra skanus, drėgnos ir tirštos konsistencijos pyragas. Dėl moliūgų jis yra ir sveikas, nes moliūguose gausu alfa ir beta karotino, magnio, mangano, cinko ir geležies. Citrinų sirupas suteikia saldumo ir sultingumo, o maninukams - nuostabaus citrusinių vaisių skonio.
Žingsnis 1
Moliūgą supjaustykite griežinėliais ir susmulkinkite blenderiu arba sutarkuokite stambia tarka. Giliame dubenyje sumaišykite susmulkintą moliūgą su citrinos žievele, kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
Žingsnis 2
Tada į moliūgą įpilkite kefyro, 100 g cukraus ir manų kruopų. Kruopščiai išmaišykite ir palikite 1 valandai, kad manų kruopos išbrinktų.
Žingsnis 3
Tuo tarpu paruoškite citrinų sirupą. Likusius 100 g cukraus sumaišykite su 30 ml vandens ir citrinos sultimis. Uždėkite mišinį ant silpnos ugnies, užvirinkite ir virkite 2-3 minutes.
Žingsnis 4
Perkelkite tešlą į kepimo indą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių. Tada išimkite iš orkaitės, dantų krapštuku pradurkite viršų visame paviršiuje ir apšlakstykite citrinų sirupu. Palikite keletui valandų, kad iškeptų.
Kategorijos