Publikavimo data: 2024-06-15
Moliūgų musaka
Moliūgų musaka - skanus patiekalas, kurį sudaro gardžios daržovės ir švelni mėsa. Patiekalą papildo prieskoniai: karis, druska ir pipirai, todėl jis tampa aštresnis. Įdomu tai, kad musaka egzistuoja daugelyje pasaulio virtuvių, tačiau patiekalo sudėtis paprastai labai skiriasi. Kai kuriose šalyse musaka laikoma mėsos patiekalu, o kai kuriose ji gaminama tik iš daržovių ir gaunama vegetariška versija.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos sudėkite griežinėliais supjaustytą moliūgą. Kepkite daržovę 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Tuo metu keptuvėje ištirpinkite sviestą, išdėliokite jautieną ir kepkite, kol paruduos. Po to į keptuvę įpilkite 100 ml vandens, uždenkite ją dangčiu ir 40 minučių troškinkite mėsą ant vidutinės ugnies. Atskiroje keptuvėje su ghee pakepinkite griežinėliais pjaustytą svogūną, kol taps permatomas.
Žingsnis 2
Surinkite patiekalą. Ryžius suberkite į gilų dubenį. Sudėkite mėsą ir svogūną ir gerai išmaišykite. Mišinį pagardinkite kariu, druska ir pipirais ir dar kartą gerai išmaišykite. Ištepkite formą trupučiu aliejaus, išdėliokite pusę moliūgo griežinėlių. Po to dėkite sluoksnį mėsos įdaro. Ant viršaus paskleiskite likusį moliūgą. Į formą įpilkite stiklinę vandens ir uždenkite ją folija. Indą pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 40 minučių. Po 30 minučių nuimkite foliją.
Kategorijos