Moliūgų plovas receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Moliūgų plovas receptas

Moliūgų plovas orkaitėje laikomas vienu mėgstamiausių Azerbaidžano tautų patiekalų. Svarbiausia jame pasirinkti tinkamą moliūgą. Geriau rinktis nedidelius vaisius, nes jie greitai išverda ir paprastai būna saldesni. Pagal tradicinį moliūgų plovo receptą turėtų būti gaminamas iš avienos.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
85 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
12 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.67/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Moliūgų plovas receptas Žingsnis 1
Paruoškite ėrieną. Ją nuplaukite, pašalinkite venas ir supjaustykite kubeliais. Kuo smulkiau mėsa bus supjaustyta, tuo greičiau išvirs moliūgų plovas. Ryžius kelis kartus nuplaukite po tekančiu vandeniu, kol skystis taps skaidrus. Šiam moliūgų plovui puikiai tinka bet kokios rūšies garuose virti ryžiai. Nulupkite svogūną. Supjaustykite mažais kubeliais. Iš moliūgo išimkite visas sėklas, gerai jį nuplaukite. Susmulkinkite dalį minkštimo. Jo prireiks vėliau.

Žingsnis 2

Moliūgų plovas receptas Žingsnis 2
Paruoškite moliūgų plovą su mėsa. Sumaišykite nuplautus ryžius su mėsa, plovo prieskoniais, džiovintomis baravykais ir nedideliu kiekiu moliūgų minkštimo. Įdėkite susmulkinto svogūno. Viską perkelkite į moliūgą, viduryje įdėkite česnako skiltelę. Užpilkite plovą verdančiu vandeniu. Uždenkite folija ir siųskite į iki 220 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę 60 min.

Žingsnis 3

Moliūgų plovas receptas Žingsnis 3
Plovą galite palikti moliūge arba perkelti į lėkštę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos