Publikavimo data: 2024-02-04
Moliūgų plovas receptas
Moliūgų plovas orkaitėje laikomas vienu mėgstamiausių Azerbaidžano tautų patiekalų. Svarbiausia jame pasirinkti tinkamą moliūgą. Geriau rinktis nedidelius vaisius, nes jie greitai išverda ir paprastai būna saldesni. Pagal tradicinį moliūgų plovo receptą turėtų būti gaminamas iš avienos.
Žingsnis 1
Paruoškite ėrieną. Ją nuplaukite, pašalinkite venas ir supjaustykite kubeliais. Kuo smulkiau mėsa bus supjaustyta, tuo greičiau išvirs moliūgų plovas. Ryžius kelis kartus nuplaukite po tekančiu vandeniu, kol skystis taps skaidrus. Šiam moliūgų plovui puikiai tinka bet kokios rūšies garuose virti ryžiai. Nulupkite svogūną. Supjaustykite mažais kubeliais. Iš moliūgo išimkite visas sėklas, gerai jį nuplaukite. Susmulkinkite dalį minkštimo. Jo prireiks vėliau.
Žingsnis 2
Paruoškite moliūgų plovą su mėsa. Sumaišykite nuplautus ryžius su mėsa, plovo prieskoniais, džiovintomis baravykais ir nedideliu kiekiu moliūgų minkštimo. Įdėkite susmulkinto svogūno. Viską perkelkite į moliūgą, viduryje įdėkite česnako skiltelę. Užpilkite plovą verdančiu vandeniu. Uždenkite folija ir siųskite į iki 220 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę 60 min.
Žingsnis 3
Plovą galite palikti moliūge arba perkelti į lėkštę.
Kategorijos