Publikavimo data: 2025-08-18
Moliūgų pyragas "Kaleidoskopas"
Moliūgas mėgstamas ne tik dėl formų ir spalvų įvairovės, kartais labai dekoratyvios, bet ir dėl to, kad jį lengva auginti ir iš jo galima paruošti daugybę patiekalų. Per gavėnią valgant moliūgą organizmas gauna daug mikroelementų ir vitaminų, kurių taip gausu moliūguose - beta karotino, vitamino C, B grupės vitaminų, kalio, magnio, cinko, fluoro ir kitų. Gavėnios pyragas su moliūgais, įdėtais į tešlą, su sultenėmis, cukruotais vaisiais, sėklomis ir riešutais yra labai patrauklus savo ryškia spalva, nepaprastai skanus ir sveikas, o paruošiamas daug paprasčiau, nei galite įsivaizduoti.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite tarkuotą moliūgą, cukrų, vaniliną ir augalinį aliejų ir atsargiai plakite, kol cukrus ištirps. Sudėkite sultenes, sėklas ir cukruotus vaisius ir kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Supilkite mišinį į dubenį su kitais ingredientais ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite tešlą į paruoštą formą ir ant viršaus išdėliokite lazdyno riešutus. Dėkite formą su tešla į orkaitę ir kepkite 40 minučių. Atvėsinkite, supjaustykite griežinėliais ir patiekite.
Kategorijos