Moliūgų pyragas "Kaleidoskopas" pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Moliūgų pyragas "Kaleidoskopas"

Moliūgas mėgstamas ne tik dėl formų ir spalvų įvairovės, kartais labai dekoratyvios, bet ir dėl to, kad jį lengva auginti ir iš jo galima paruošti daugybę patiekalų. Per gavėnią valgant moliūgą organizmas gauna daug mikroelementų ir vitaminų, kurių taip gausu moliūguose - beta karotino, vitamino C, B grupės vitaminų, kalio, magnio, cinko, fluoro ir kitų. Gavėnios pyragas su moliūgais, įdėtais į tešlą, su sultenėmis, cukruotais vaisiais, sėklomis ir riešutais yra labai patrauklus savo ryškia spalva, nepaprastai skanus ir sveikas, o paruošiamas daug paprasčiau, nei galite įsivaizduoti.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
210 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
36 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.13/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Moliūgų pyragas "Kaleidoskopas" Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite tarkuotą moliūgą, cukrų, vaniliną ir augalinį aliejų ir atsargiai plakite, kol cukrus ištirps. Sudėkite sultenes, sėklas ir cukruotus vaisius ir kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 2

Moliūgų pyragas "Kaleidoskopas" Žingsnis 2
Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Supilkite mišinį į dubenį su kitais ingredientais ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite tešlą į paruoštą formą ir ant viršaus išdėliokite lazdyno riešutus. Dėkite formą su tešla į orkaitę ir kepkite 40 minučių. Atvėsinkite, supjaustykite griežinėliais ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, kepta orkaitėje ant padėklo, kepimas, paprasta, mažai kalorijų, kopūstų sezonas, česnakų sezonas, pyragai, sotūs pyragai, receptas su vaizdo įrašu, be bendrų alergenų, receptų knyga, kiaušinių pyragai, kefyro pyragai, kefyro pyragai, kepimas su kefyru, kepimas su kiaušiniu

Kategorijos