Publikavimo data: 2024-09-22
Moliūgų rakhat loukoum su apelsinų sultimis
Šis desertas gaminamas jau apie 500 metų. Jis laikomas vienu garsiausių rytietiškų desertų. Moliūgų rakhat-lukum su apelsinų sultimis nedaug skiriasi nuo klasikinio. Jis šiek tiek švelnesnis ir minkštesnės konsistencijos. Nepaisant gana paprastų ingredientų, desertas gaunasi puikus. Jo skonis labai sodrus, saldus, su lengva rūgštele. Toks saldumas puikiai papuoš jūsų šventinį stalą.
Žingsnis 1
Moliūgą supjaustykite mažais gabalėliais. Kepimo skardą išklokite folija ir sudėkite ant jos moliūgą. Uždenkite jį folija ir pašaukite į orkaitę 40 minučių. Pasibaigus laikui moliūgas turi būti minkštas.
Žingsnis 2
Sutarkuokite apelsino žievelę ir išspauskite 100 ml sulčių. Į sultis suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Sudėkite visus moliūgus, cukrų, sultis su krakmolu ir vandenį į storasienį puodą. Viską sutrinkite trintuvu, kol taps tyrė. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami virkite turinį apie 10 minučių.
Žingsnis 4
Kai mišinys taps blizgus, nukelkite keptuvę nuo ugnies. 14x22 cm formą išklokite maistine plėvele ir patepkite aliejumi. Tolygiu sluoksniu paskleiskite moliūgą formoje. Viršų uždenkite aliejumi patepta maistine plėvele. Įdėkite formą į šaldytuvą 240 minučių.
Žingsnis 5
Atsargiai išimkite sukietėjusį mišinį iš formos. Supjaustykite jį vidutinio dydžio kubeliais. Kiekvieną kubelį atskirai apvoliokite kokoso drožlėse.
Kategorijos