Publikavimo data: 2024-04-05
Moliūgų ritinys
Moliūgų vyniotinis - sveikas desertas su sultingos oranžinės spalvos įdaru. Moliūgas yra viena seniausių kultūrų žemėje, iš jo gaminama daug įvairių patiekalų: garnyrų, košių, apkepų, pyragų. Italija pasauliui padovanojo moliūgų vyniotinio orkaitėje receptą. Moliūgų vyniotinis numalšins alkį ir suteiks sodraus bei ryškaus skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainius. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite su 100 g cukraus iki standžių putų. Atskirkite trynius nuo kiaušinių trynių ir 50 g cukraus iki baltumo. Supilkite išplaktus baltymus ir trynius į dubenį ir atsargiai išmaišykite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Moliūgą sutarkuokite smulkia tarka. Sudėkite jį į dubenį su tešla ir išmaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, supilkite į ją tešlą ir kepkite 15 minučių. Išimkite sausainius, išimkite iš kepimo skardos, uždenkite rankšluosčiu ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlę. 100 g moliūgo supjaustykite kubeliais. Sudėkite moliūgą, medų ir apelsinų sultis į puodą ir virkite, kol suminkštės. Sutrinkite trintuvu iki tyrės. Atskirame dubenyje išsukite sviestą su cukraus pudra ir varške. Į mišinį įmaišykite moliūgų tyrę. Toliau plakite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Paruoškite vyniotinį. Biskvitą aptepkite kremu. Suvyniokite jį į ritinį ir sutvirtinkite maistine plėvele. Padėkite ritinį į šaldytuvą. Po 3 valandų nuimkite plėvelę ir supjaustykite porcijomis.
Kategorijos