Moliūgų ritinys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Moliūgų ritinys

Moliūgų vyniotinis - sveikas desertas su sultingos oranžinės spalvos įdaru. Moliūgas yra viena seniausių kultūrų žemėje, iš jo gaminama daug įvairių patiekalų: garnyrų, košių, apkepų, pyragų. Italija pasauliui padovanojo moliūgų vyniotinio orkaitėje receptą. Moliūgų vyniotinis numalšins alkį ir suteiks sodraus bei ryškaus skonio.
Gaminimo laikas
225 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
287 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
28 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Moliūgų ritinys Žingsnis 1
Paruoškite sausainius. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite su 100 g cukraus iki standžių putų. Atskirkite trynius nuo kiaušinių trynių ir 50 g cukraus iki baltumo. Supilkite išplaktus baltymus ir trynius į dubenį ir atsargiai išmaišykite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Moliūgą sutarkuokite smulkia tarka. Sudėkite jį į dubenį su tešla ir išmaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, supilkite į ją tešlą ir kepkite 15 minučių. Išimkite sausainius, išimkite iš kepimo skardos, uždenkite rankšluosčiu ir atvėsinkite.

Žingsnis 2

Moliūgų ritinys Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlę. 100 g moliūgo supjaustykite kubeliais. Sudėkite moliūgą, medų ir apelsinų sultis į puodą ir virkite, kol suminkštės. Sutrinkite trintuvu iki tyrės. Atskirame dubenyje išsukite sviestą su cukraus pudra ir varške. Į mišinį įmaišykite moliūgų tyrę. Toliau plakite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Moliūgų ritinys Žingsnis 3
Paruoškite vyniotinį. Biskvitą aptepkite kremu. Suvyniokite jį į ritinį ir sutvirtinkite maistine plėvele. Padėkite ritinį į šaldytuvą. Po 3 valandų nuimkite plėvelę ir supjaustykite porcijomis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos