Publikavimo data: 2024-05-01
Moliūgų samosa
Uzbekų samsa - skanus ir sotus patiekalas iš sluoksniuotos tešlos su daugybe įdarų. Norėdami pasigaminti samsa su moliūgais, galite nusipirkti jau paruoštos sluoksniuotos tešlos arba pasigaminti patys. Kad tešla tolygiai pakiltų, samsa kraštų nemaitinkite aliejumi. Kaip ir kepimo skardą. O kad tešla nesuliptų, paklokite pergamentinį popierių arba tiesiog pabarstykite kepimo skardą miltais. Ant dugno galite įpilti šiek tiek vandens - kai jis išgaruos, suteiks samsai papildomo purumo.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą samsui. Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinį, šiltą vandenį, suminkštintą sviestą ir druską. Dalimis supilkite persijotus miltus ir užminkykite elastingą, minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą iškočioti. Padalykite tešlą į 2 lygias dalis, iškočiokite rutuliukus ir uždenkite švariu rankšluosčiu. Palikite maždaug 30 minučių pastovėti kambario temperatūroje.
Žingsnis 3
Iškočiokite sluoksniuotą tešlą. Ant miltais pabarstyto paviršiaus vieną rutuliuką iškočiokite į 4-5 mm storio sluoksnį. Aptepkite sviestu. Uždenkite antruoju iškočiotu ritiniu ir vėl patepkite sviestu. Suvyniokite tešlą į vamzdelį, kiekvieną kartą stipriai paspausdami. Supjaustykite mažais gabalėliais ir iškočiokite.
Žingsnis 4
Paruoškite įdarą ir suformuokite samosas. Atskirame dubenyje sumaišykite moliūgą ir svogūną. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite. Ant tešlos gabalėlio užtepkite 1 valgomąjį šaukštą įdaro. Užfiksuokite kraštus, kad gautųsi tvarkingas trikampis.
Žingsnis 5
Kepkite samosas orkaitėje. Sudėkite gabalėlius siūle žemyn ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Aptepkite sviestu. Pašaukite į įkaitintą iki 200 °C temperatūros orkaitę ir kepkite, kol taps auksinės spalvos, apie 35-45 minutes.
Kategorijos