Publikavimo data: 2024-06-23
Moliūgų tyrė su medumi
Moliūgas yra vienmetė daržovė, pasižyminti ryškiai oranžine spalva. Moliūgai yra saldaus ir šiek tiek aštraus skonio. Moliūgų naudą žmogaus organizmui sunku pervertinti. Daržovėje gausu skaidulinių medžiagų, beta karotinų, vitaminų C, E, K ir magnio. Kartu moliūgas yra mažai kaloringas, 100 g produkto yra apie 27 Kcal. Moliūgai kepami, verdami, kepami, iš jų gaminamos įvairios sriubos ir net kūdikių maistas patiems mažiausiems gurmanams, moliūgai gali būti vartojami termiškai neapdoroti. Iš vaisių minkštimo gaminami gaivūs kokteiliai ir orinė moliūgų tyrė, į juos dedama medaus, riešutų ir vaisių.
Žingsnis 1
Moliūgą supjaustykite griežinėliais ir 15-20 minučių virkite pasūdytame pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Išvirusį moliūgą sudėkite į trintuvą.
Žingsnis 2
Sutrinkite moliūgą į tyrę. Supilkite medų ir dar kartą suplakite, kad medus ir moliūgų tyrė gerai susijungtų.
Žingsnis 3
Smulkiai sukapokite graikinius riešutus. Į dubenį sudėkite moliūgų tyrę ir medų, o ant viršaus užbarstykite graikinių riešutų.
Kategorijos