Morkų ikrai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Morkų ikrai

Morkų ikrai nei skoniu, nei naudingumu nenusileidžia kitiems žiemai skirtiems preparatams. Žinoma, kad morkose gausu vitaminų, tačiau morkų gebėjimas pagerinti regėjimą tamsoje tėra mitas. Jį Antrojo pasaulinio karo metais sugalvojo britų kariškiai, norėdami paslėpti naujas lėktuvų aptikimo technologijas. Tačiau tai, kad morkos keičia odos spalvą, tikrai įrodyta. Rusijos zoologijos sodų darbuotojai į flamingų racioną deda morkų, kad išsaugotų šių ryškiaspalvių paukščių plunksnų spalvą.
Gaminimo laikas
870 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
123 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Morkų ikrai Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves. Svogūnus ir morkas supjaustykite 1x1 cm dydžio kubeliais. Susmulkinkite česnaką. Paprikas ir pomidorus padalykite į 4 dalis.

Žingsnis 2

Morkų ikrai Žingsnis 2
Iškepkite ir supjaustykite daržoves. Ištepkite kepimo skardą augaliniu aliejumi, sudėkite morkas, svogūnus, paprikas ir pomidorus. Įkaitinkite orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Tada išimkite daržoves, nulupkite paprikas ir pomidorus nuo odelės. Morkas, svogūnus, paprikas ir pomidorus sumalkite mėsmale arba susmulkinkite panardinamuoju trintuvu.

Žingsnis 3

Morkų ikrai Žingsnis 3
Troškinkite keptas daržoves. Gilioje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite supjaustytas daržoves, česnaką ir troškinkite ant vidutinės ugnies 1,5 val. Į daržovių mišinį, nuolat maišant, suberkite manų kruopas, troškinkite dar 15 min. Tada įberkite druskos, cukraus, muskato riešuto, maltų juodųjų pipirų ir acto, troškinkite dar 5 min. Karštus ikrus sudėkite į stiklainius ir užsukite dangteliais. Palaikykite šaldytuve 12 valandų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos