Publikavimo data: 2024-05-25
Morkų ikrai
Morkų ikrai nei skoniu, nei naudingumu nenusileidžia kitiems žiemai skirtiems preparatams. Žinoma, kad morkose gausu vitaminų, tačiau morkų gebėjimas pagerinti regėjimą tamsoje tėra mitas. Jį Antrojo pasaulinio karo metais sugalvojo britų kariškiai, norėdami paslėpti naujas lėktuvų aptikimo technologijas. Tačiau tai, kad morkos keičia odos spalvą, tikrai įrodyta. Rusijos zoologijos sodų darbuotojai į flamingų racioną deda morkų, kad išsaugotų šių ryškiaspalvių paukščių plunksnų spalvą.
Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves. Svogūnus ir morkas supjaustykite 1x1 cm dydžio kubeliais. Susmulkinkite česnaką. Paprikas ir pomidorus padalykite į 4 dalis.
Žingsnis 2
Iškepkite ir supjaustykite daržoves. Ištepkite kepimo skardą augaliniu aliejumi, sudėkite morkas, svogūnus, paprikas ir pomidorus. Įkaitinkite orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Tada išimkite daržoves, nulupkite paprikas ir pomidorus nuo odelės. Morkas, svogūnus, paprikas ir pomidorus sumalkite mėsmale arba susmulkinkite panardinamuoju trintuvu.
Žingsnis 3
Troškinkite keptas daržoves. Gilioje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite supjaustytas daržoves, česnaką ir troškinkite ant vidutinės ugnies 1,5 val. Į daržovių mišinį, nuolat maišant, suberkite manų kruopas, troškinkite dar 15 min. Tada įberkite druskos, cukraus, muskato riešuto, maltų juodųjų pipirų ir acto, troškinkite dar 5 min. Karštus ikrus sudėkite į stiklainius ir užsukite dangteliais. Palaikykite šaldytuve 12 valandų.
Kategorijos