Publikavimo data: 2024-09-17
Morkų ir konservuoto tuno salotos
Morkų ir žuvies konservų salotos - skanus, sotus ir kartu maistingas užkandis, kurį paruošti užtrunka ne ilgiau kaip 20 minučių. Be pagrindinių ingredientų, į sudėtį įeina avokadas, dėl kurio patiekalo skonis tampa sodresnis, su maloniomis riešutų natomis. Beje, pirmosios salotos atsirado senovės Romoje, o jų pavadinimas kilo nuo lotyniško žodžio "salata", t. y. "sūrus".
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Nuluptas morkas supjaustykite mažais kubeliais arba sutarkuokite stambia tarka. Avokadą perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką ir supjaustykite vaisių mažais gabalėliais. Perkelkite žuvies konservus į dubenį, sutrinkite juos šakute ir nuspauskite skysčio perteklių. Smulkiai supjaustykite žalumynus.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Supjaustytą žuvį sudėkite į salotinę. Sudėkite morkas, avokadą ir petražoles. Ingredientus gerai išmaišykite. Salotas pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais pagal skonį ir dar kartą gerai išmaišykite.
Kategorijos