Publikavimo data: 2024-06-23
Morkų ir konservuotos žuvies salotos
Morkų salotos su tunu ir avokadu - tai patiekalas, skirtas geros mitybos šalininkams. Morkose gausu beta karotino, vitaminų ir askorbo rūgšties. Tunas - stiprina imunitetą, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, didina smegenų aktyvumą. Avokadų minkštimas naudingas sergant širdies ir kraujagyslių sistemos, virškinamojo trakto ligomis, taip pat bendrai gerinant organizmo būklę. Salotas galima drąsiai valgyti antroje dienos pusėje, nes jas reikėtų gardinti ne įprastu majonezu, o citrinos sultimis.
Žingsnis 1
Supjaustykite maistą. Tuną lengvai susmulkinkite, avokado minkštimą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Morkas susmulkinkite vidutinio dydžio tarka. Smulkiai susmulkinkite kalendrą, nedidelį kiekį pasilikite patiekimui.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Į salotinę sudėkite tarkuotas morkas, sudėkite konservuotą tuną, kalendras ir griežinėliais pjaustytą avokadą. Supilkite citrinos sultis, pagal skonį pagardinkite druska. Išmaišykite, kad susimaišytų.
Kategorijos