Morkų ir ropių košė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Morkų ir ropių košė

Dažnai bulvių košė naudojama kaip garnyras prie mėsos ar žuvies. Tačiau bulvių košė gali būti ir savarankiškas patiekalas - tokiu atveju ji puikiai tinka vegetariškam valgiaraščiui! Naujųjų metų stalas taip pat neapsieina be bulvių košės. Dažniausiai ji gaminama iš bulvių su sviestu. Tačiau šiame recepte bulvės užleidžia vietą morkoms ir ropėms! Šių daržovių derinys suteiks organizmui daug naudos. Morkose gausu vitamino A, kuris naudingas regėjimui ir odai. Ropose gausu vitamino C ir jos turi daug antioksidacinių savybių.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
112 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.61/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Morkų ir ropių košė Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentos supjaustykite morkas ir ropę mažais kubeliais.

Žingsnis 2

Morkų ir ropių košė Žingsnis 2
Paimkite puodą arba puodynę, sudėkite į ją daržoves ir užpilkite vandeniu. Užvirinkite vandenį. Kadangi kubeliai yra maži, užvirus daržoves virti reikės 15 minučių.

Žingsnis 3

Morkų ir ropių košė Žingsnis 3
Kai daržovės bus paruoštos, išjunkite dujas ir išpilkite likusį vandenį. Sudėkite daržoves į gilų dubenį. Patiekalui sutrinti naudokite trintuvą su skylutėmis. Tai taip pat galite padaryti naudodami maišytuvą. Pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite tyrę.

Žingsnis 4

Sudėkite bulvių košę į lėkštę ir į puodą ir patiekite. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos