Publikavimo data: 2024-06-24
Morkų ir ropių košė
Dažnai bulvių košė naudojama kaip garnyras prie mėsos ar žuvies. Tačiau bulvių košė gali būti ir savarankiškas patiekalas - tokiu atveju ji puikiai tinka vegetariškam valgiaraščiui! Naujųjų metų stalas taip pat neapsieina be bulvių košės. Dažniausiai ji gaminama iš bulvių su sviestu. Tačiau šiame recepte bulvės užleidžia vietą morkoms ir ropėms! Šių daržovių derinys suteiks organizmui daug naudos. Morkose gausu vitamino A, kuris naudingas regėjimui ir odai. Ropose gausu vitamino C ir jos turi daug antioksidacinių savybių.
Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentos supjaustykite morkas ir ropę mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Paimkite puodą arba puodynę, sudėkite į ją daržoves ir užpilkite vandeniu. Užvirinkite vandenį. Kadangi kubeliai yra maži, užvirus daržoves virti reikės 15 minučių.
Žingsnis 3
Kai daržovės bus paruoštos, išjunkite dujas ir išpilkite likusį vandenį. Sudėkite daržoves į gilų dubenį. Patiekalui sutrinti naudokite trintuvą su skylutėmis. Tai taip pat galite padaryti naudodami maišytuvą. Pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite tyrę.
Žingsnis 4
Sudėkite bulvių košę į lėkštę ir į puodą ir patiekite. Gero apetito!
Kategorijos