Publikavimo data: 2024-04-09
Morkų kotletai
Prieš mokantis, kaip paruošti klasikinių kotletų iš virtų morkų receptą, svarbu pasirinkti prinokusią šakninę daržovę. Ji turi būti tvirta, be žalių ar tamsių dėmių. Oranžinė spalva rodo, kad vaisius yra sultingas, o blyškios jo rūšys išsiskiria ne tokiomis ryškiomis skonio savybėmis. Rinkdamiesi plautas ar neplautas morkas, atsižvelkite į tai, kad neplautą versiją galima laikyti šiek tiek ilgiau. Virtas morkas organizmas geriau virškina nei žalias.
Žingsnis 1
Išvirkite morkas kotletams. Sudėkite morkas į puodą. Užpilkite jį šaltu švariu vandeniu. Uždėkite morkas ant silpnos ugnies. Užvirus virkite apie 15 minučių. Patikrinkite, ar morkos paruoštos, pradurdami jas peiliu: jei peilis lengvai įeina, morkos paruoštos. Išpilkite vandenį iš puodo ir atvėsinkite morkas.
Žingsnis 2
Virtas ir atvėsintas morkas sutarkuokite smulkia arba vidutinio smulkumo tarka. Jei morkas sutarkuosite stambiai, kotletai bus šiurkštūs, o minkant mėsa gali pradėti byrėti. Tarkuotas morkas sumaišykite su smulkintais svogūnais.
Žingsnis 3
Suformuokite morkų paplotėlius. Į morkas suberkite cukrų ir druską. Supilkite 3 valgomuosius šaukštus manų kruopų. Palikite maltinukus 10-15 minučių pastovėti. Per tą laiką manų kruopos išbrinks ir geriau suriš visus ingredientus. Manų kruopas supilkite į atskirą dubenį. Šaukštu suberkite morkas, suformuodami apvalius kotletukus. Įmerkite jas į manų kruopas ir sudėkite ant lentelės.
Žingsnis 4
Toliau kepkite morkų kotletukus. Įkaitinkite keptuvę ant ugnies. Įpilkite aliejaus. Į keptuvę sudėkite kotletus. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos. Nereikia uždengti dangčiu - morkos jau išvirusios, o uždengus dangčiu neišgausite traškios plutelės.
Kategorijos