Publikavimo data: 2024-06-17
Morkų pappardelės su špinatais ir mocarela
Morkų pappardelės būna saldžios ir aromatingos. Tai neįprastas patiekalas, kuris patiks ne tik vegetarams. Jis labai gražiai atrodo ant pietų stalo. Skanu ir sveika. Įdėkite mėgstamų riešutų, būtinai sutarkuokite sūrio. Paruošimas greitas ir nesudėtingas.
Žingsnis 1
Nulupkite morkas nuo odelės. Ilgu peiliu supjaustykite jas taip, kad gautumėte ilgą 1 cm storio juostą. Daržovių skustuku supjaustykite bloką ilgais plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Kepkite graikinius riešutus sausoje keptuvėje, kol suminkštės ir taps kvapnūs. Tada plačiąja peilio puse atsitiktinai sulaužykite graikinius riešutus.
Žingsnis 3
Susmulkinkite morkų atraižas ir lengvai apkepkite alyvuogių aliejuje, kol taps auksinės spalvos, tada supilkite apelsinų sultis, sudėkite citrinžolę ir virkite ant vidutinės ugnies, kol išgaruos 75 % skysčio. Išimkite citrinžolę, kai tik morkos suminkštės.
Žingsnis 4
Mišinį sumaišykite blenderiu, kol jis taps kreminės konsistencijos. Tai morkų padažas.
Žingsnis 5
Iš sietelio ir puodo padarykite garintuvą (arba paruoškite bambukinį garintuvą). Virkite morkų makaronus garuose 2-4 minutes, kol suminkštės. Išimkite pappardelle ant lentelės. Tada taip pat garuose virkite špinatų žiedynus, po 30-50 sekundžių nuimkite juos nuo ugnies. Sumaišykite pappardeles su špinatais, apšlakstykite česnakų aliejumi arba bet kokiu kitu aromatizuotu aliejumi.
Žingsnis 6
Lėkštę patepkite morkų padažu, išdėliokite morkas ir špinatus, papuoškite rukola, mėtų lapeliais, mocarelos griežinėliais ir smulkintais graikiniais riešutais.
Kategorijos