Publikavimo data: 2024-04-05
Morkų ritinys
Šis ryškiaspalvis morkų suktinukas - skanus ir nebrangus užkandis. Jis įdarytas sūrio įdaru. Jis tinka prie paprastos vakarienės ar šventinio stalo. Morkų suktinuke gausu karotino, taip pat B grupės vitaminų. Svarbiausia rinktis morkas be puvimo požymių. Tada morkų suktinukas bus skanus ir naudingas. Kuo blankesnė pagrindinė sudedamoji dalis, tuo mažiau joje karotino.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti ritinį. Į gilią keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Pastatykite ant ugnies. Kai aliejus įkais, sudėkite morkas ir sumažinkite ugnį iki silpnos. Kepkite po dangčiu 15 minučių, retkarčiais pamaišydami. Įberkite druskos ir pipirų ir išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Perkelkite morkas į švarų dubenį. Supilkite trynius ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Išplakite baltymus morkų suktinukui. Į baltymus įberkite druskos ir plakite mikseriu 5 minutes, kol susidarys standžios viršūnės. Supilkite išplaktus baltymus į morkas ir išmaišykite. Tai darykite labai atsargiai, kad mišinys išliktų purus.
Žingsnis 3
Iškepkite morkų suktinukų plutą. Į riebalais išteptą kepimo skardą sudėkite morkų masę ir ją paskirstykite. Dėkite į orkaitę. Po 15 minučių išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 4
Paruoškite įdarą. Į gilų dubenį sudėkite tarkuotą sūrį. Sudėkite grietinę, česnaką ir majonezą. Pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite, kad ingredientai gerai pasiskirstytų.
Žingsnis 5
Suformuokite ritinį. Užtepkite įdarą ant morkų pyrago ir išlyginkite jį iki 1 cm atstumu nuo kraštų. Susukite į tvirtą ritinį. Suvyniokite ritinį į kepimo pergamentą ir įdėkite į šaldiklį 40 minučių.
Kategorijos