Publikavimo data: 2024-06-22
Morkų suflė vaikams
Morkų suflė - ryškus ir sveikas desertas įvairaus amžiaus vaikams. Morkos normalizuoja medžiagų apykaitą, gerina virškinimą ir stiprina imunitetą. Ši daržovė yra gera vitamininė parama vaikams peršalimo ligų ir slogos sezonu. Morkose gausu beta karotino, kuris ne tik nudažo jas oranžine spalva, bet ir padeda vaikams augti bei stiprina regėjimą. Rinkdamiesi daržovę atminkite, kad daugiausia vitaminų yra vidutinio dydžio morkose, sveriančiose iki 150 g. Didelės intensyviai įsisavina nitratus.
Žingsnis 1
Paruoškite morkų pagrindą. Sudėkite morkas į puodą, supilkite pieną, pastatykite ant vidutinės ugnies ir virkite 20 minučių. Naudodami panardinamąjį maišytuvą daržoves kartu su pienu sutrinkite iki vientisos masės. Įmaišykite kiaušinių trynius, miltus, manų kruopas, cukrų ir sviestą. Kruopščiai išplakite. Kiaušinių baltymus gerai išplakite ir įmaišykite į tešlą.
Žingsnis 2
Paruoškite morkų suflė. Į didelę formą sudėkite keksiukų formeles. Supilkite į formas vandenį, kad jis pasiektų 1/3 formų aukščio. Paskleiskite morkų tešlą. Dėkite į orkaitę 30 minučių.
Kategorijos