Publikavimo data: 2024-06-22
Morkų tyrė su bulvėmis
Bulvių košė yra vienas subtiliausių pagrindinių patiekalų garnyrų. Gera bulvių košė turi būti tinkamai paruošta. Geriausia, kad joje nebūtų nė vieno gumulėlio! Dažniausiai ji gaminama iš bulvių su pienu ir sviestu. Tačiau šiame recepte bulvės užleidžia vietą morkoms! Šių dviejų daržovių derinys suteiks organizmui daug naudos. Morkose, kaip ir bulvėse, gausu vitamino A, kuris naudingas regėjimui ir odai, taip pat ląstelienos. Pienas ir sviestas morkų tyrę padarys dar švelnesnę!
Žingsnis 1
Nuluptas daržoves supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Paimkite švarų puodą, sudėkite į jį bulvių ir morkų griežinėlius ir užpilkite daržoves šaltu vandeniu. Kai užvirs, šiek tiek sumažinkite dujas ir virkite 10 minučių.
Žingsnis 2
Išjunkite dujas ir nuimkite puodą nuo kaitlentės. Iš puodo išpilkite vandens perteklių ir perkelkite virtas daržoves į gilų dubenį. Pašildykite pieną ir supilkite jį į daržoves kartu su sviestu. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Trintuvu su skylutėmis sutrinkite patiekalą. Tai taip pat galite padaryti mikseriu. Taip tyrelė bus puresnė!
Žingsnis 3
Morkų ir bulvių košę sudėkite į lėkštę ir patiekite. Paruošta!
Kategorijos