Morkų tyrė su grietinėlės sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Morkų tyrė su grietinėlės sūriu

Morkų košė yra bulvių košės alternatyva. Ją galima patiekti su kotletais, mėsa, žuvimi, daržovių salotomis. Morkos naudingos žmonėms, sergantiems vitamino A ir C hipovitaminoze. Taip pat morkos teigiamai veikia kepenis, inkstus ir skrandį. Morkų sultys arba tyrė naudinga sergantiesiems mažakraujyste ir kolitu. Ši daržovė gerina imuninę sistemą ir aktyvina teisingą medžiagų apykaitą.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
83 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.89/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Morkų tyrė su grietinėlės sūriu Žingsnis 1
Supjaustykite morkas dideliais griežinėliais ir sudėkite jas į keptuvę. Susmulkinkite svogūną.

Žingsnis 2

Morkų tyrė su grietinėlės sūriu Žingsnis 2
Supilkite į puodą vandenį, kad apsemtų morkas. Suberkite prieskonius ir druską. Virkite, kol daržovės suminkštės.

Žingsnis 3

Morkų tyrė su grietinėlės sūriu Žingsnis 3
Išplakite mikseriu iki vientisos masės, sudėkite sviestą ir maišykite, kad sviestas visiškai ištirptų.

Žingsnis 4

Morkų tyrė su grietinėlės sūriu Žingsnis 4
Patiekite ant viršaus uždėdami šaukštą kreminio sūrio. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, garnyrai, įspūdingas receptas, paprastas, valgyti bendrus alergenus, mažai kalorijų, per 15 minučių, pietūs, vakarienė, karšti patiekalai naujiems metams, daržovių tyrė, receptų knyga

Kategorijos