Publikavimo data: 2025-08-18
Morkų tyrė su grietinėlės sūriu
Morkų košė yra bulvių košės alternatyva. Ją galima patiekti su kotletais, mėsa, žuvimi, daržovių salotomis. Morkos naudingos žmonėms, sergantiems vitamino A ir C hipovitaminoze. Taip pat morkos teigiamai veikia kepenis, inkstus ir skrandį. Morkų sultys arba tyrė naudinga sergantiesiems mažakraujyste ir kolitu. Ši daržovė gerina imuninę sistemą ir aktyvina teisingą medžiagų apykaitą.
Žingsnis 1
Supjaustykite morkas dideliais griežinėliais ir sudėkite jas į keptuvę. Susmulkinkite svogūną.
Žingsnis 2
Supilkite į puodą vandenį, kad apsemtų morkas. Suberkite prieskonius ir druską. Virkite, kol daržovės suminkštės.
Žingsnis 3
Išplakite mikseriu iki vientisos masės, sudėkite sviestą ir maišykite, kad sviestas visiškai ištirptų.
Žingsnis 4
Patiekite ant viršaus uždėdami šaukštą kreminio sūrio. Gero apetito!
Kategorijos