Publikavimo data: 2025-08-17
Morkų tyrė su sūriu
Morkų tyrė su sūriu - tai sotaus garnyro receptas, kuris tiks prie daugelio mėsos patiekalų. Kadangi šiame recepte yra bulvių, šis garnyras yra gana sotus, todėl jį galima gaminti kaip atskirą patiekalą. Šis receptas taip pat neužima daug laiko.
Žingsnis 1
Bulves ir morkas nulupkite ir supjaustykite vidutinio storio žiedais. Sudėkite daržoves į puodą ir užpilkite vandeniu. Į puodą įmeskite česnako skilteles, lauro lapą ir druską. Daržoves virkite 15 minučių.
Žingsnis 2
Nusunkite vandenį nuo virtų morkų ir bulvių ir išimkite lauro lapą. Perkelkite likusius ingredientus iš puodo į gilų dubenį. Supilkite sviestą ir grietinėlę ir pagardinkite pipirais. Sutrinkite dubens turinį į vientisą tyrę.
Žingsnis 3
Į kepimo skardą sudėkite daržovių tyrę. Sutarkuokite sūrį ir apibarstykite tyrę. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Kategorijos