Publikavimo data: 2024-06-23
Moussaka ant ugnies
Moussaka ant ugnies - skanus patiekalas, paruoštas iš švelnios maltos mėsos, šviežių daržovių ir grietinėlės bei pieno padažo. Jį papildo kvapnūs prieskoniai, suteikiantys malonų poskonį. Šį patiekalą galite ruošti ant atviros ugnies esančiame katile. Tuo musaka ant ugnies skiriasi nuo klasikinio gaminimo būdo orkaitėje. Tačiau šį neįprastą gaminimo variantą galite naudoti ir namuose ant paprastos dujinės viryklės.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos mišinį. Į katilą supilkite augalinį aliejų ir jį įkaitinkite. Tada sudėkite svogūną, lengvai pakepinkite. Tada sudėkite supjaustytą saldžiąją papriką ir morkas, išmaišykite. Uždenkite katilą dangčiu ir troškinkite daržoves 5-6 minutes. Sudėkite maltą mėsą, gerai išmaišykite. Troškinkite dar 10 minučių.
Žingsnis 2
Baigkite ruošti mėsos įdarą. Įmaišykite pomidorus, raudonėlį, cinamoną, druską ir pipirus, smulkintą česnaką ir petražoles. Išmaišykite mėsos mišinį ir palikite troškintis, kol išgaruos skystis. Perkelkite į atskirą indą.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Išplaukite katilą, įdėkite į jį sviesto, ištirpinkite jį. Supilkite miltus, išmaišykite iki vientisos masės. Įmuškite vištų kiaušinius, išmaišykite. Tada pamažu supilkite pieną į padažą, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Į ingredientus sudėkite tarkuotą sūrį, gerai išmaišykite, kol sutirštės, nuimkite padažą nuo ugnies ir supilkite į nedidelį indą.
Žingsnis 4
Surinkite patiekalą. Ant katilo dugno sudėkite pusę keptų baklažanų. Tada paskleiskite mėsos faršą ir vėl išdėliokite baklažanus. Pabarstykite patiekalą tarkuotu sūriu ir užpilkite padažu. Pastatykite katilą ant ugnies, uždenkite dangčiu ir troškinkite 40 minučių.
Kategorijos